Heijmans N.V.
Rijkswaterstaat gunt 'Sluizen Belfeld en Sambeek' aan Heijmans

's-Hertogenbosch - Rijkswaterstaat heeft het contract voor het aanpassen van de sluizen in Belfeld (LB) en Sambeek (NB) aan Heijmans gegund. De voorbereidende werkzaamheden starten per direct, het volledige werk zal eind 2013 zijn afgerond. Het project heeft een contractwaarde van bijna ¤ 48 miljoen.

Heijmans kreeg de opdracht doordat het de beste Design en Construct-aanbieding wist te maken, waarbij de betrouwbaarheid en duurzaamheid van het ontwerp en uitvoering een belangrijke rol spelen. Daarnaast hecht Rijkswaterstaat grote waarde aan een beheerst proces, in het bijzonder op gebied van vergunningenmanagement en risicomanagement.

Gereed voor de vaart!

Het ontwerp, realisatie en onderhoud van de sluizen is een grootschalig specialistisch werk dat past binnen de strategie van Heijmans om hoogwaardige duurzame integrale projecten te realiseren waarbij resultaat voor omzet gaat. Het maakt deel uit van het totale project Maaswerken, dat tot doel heeft om de rivier Maas tussen Maastricht en Weurt geschikt te maken voor scheepvaartklasse Vb (Twee-baksduwvaart, 3,5 meter diepgang).

De werkzaamheden aan de sluiscomplexen te Belfeld en Sambeek zijn onderverdeeld in het ombouwen van de Oostsluizen en de revisie van de West- en Middensluizen. De voorbereidende werkzaamheden starten direct. De uitvoering buiten start in november 2011 met het vernieuwen van de bewegingswerken inclusief deuren van de West- en Middensluizen. Het meeste werk wordt verricht aan de verbreding en verdieping van de Oostsluizen. Hier gaat het om multidisciplinair werk waarin de disciplines betonbouw, waterbouw, staalbouw, werktuigbouw en installatietechniek samenkomen. Ook hier worden de bewegingswerken inclusief deuren vernieuwd. De werkzaamheden aan de Oostsluizen starten in mei 2012. Eind 2013 zal het volledige werk worden opgeleverd.

Over Heijmans
Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die de activiteiten vastgoed, woningbouw, utiliteitsbouw, installatietechniek en infra combineert. Heijmans is actief in Nederland, België en Duitsland. Door te sturen op kwaliteitsverbetering, integrale projecten, duurzaamheid en winstgevendheid realiseren we toegevoegde waarde voor onze klanten. Heijmans realiseert projecten voor woonconsumenten, bedrijven en overheden. Met circa 9.000 medewerkers en over het eerste half jaar 2010 ruim ¤ 1,2 miljard ommzet, bouwen we aan de ruimtelijke contouren van morgen. Voor meer informatie, kijk op de vernieuwde website www.heijmans.nl.



Heijmans N.V.