KNHS

Emile Docquier nieuwe KNHS bondscoach endurance
24 februari 2011
Emile Docquier

ERMELO (KNHS) De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) heeft de Belg Emile Docquier (Stavelot, België) aangesteld als nieuwe bondscoach endurance. De voormalig internationaal endurance ruiter en de KNHS zijn een contract aangegaan tot en met 2012.

De 57-jarige Emile Docquier is algemeen directeur van het Neutrale Ziekenfonds in de provincie Luik en voorzitter van een farmaceutische firma. Docquier was tot 2000 actief als deelnemer op internationale endurance wedstrijden. Hij is nationaal endurance jurylid in België en organisator van een aantal nationale en internationale endurance wedstrijden.

Docquier was teammanager van het Belgische team op het Europees Kampioenschap in 1995 en is sinds 1998 personal coach van de endurance amazone Kristel van den Abeele.
Emile Docquier is voorzitter van de Endurance Academy, een vereniging die als doel heeft ruiters te begeleiden en hen te helpen hun doel te bereiken.
Kristel van den Abeele won onder toeziend oog van Emile Docquier het Europees Kampioenschap 2005, werd Belgisch kampioene in 2003 en reservekampioen in 1999 en 2007. Van den Abeele nam met succes deel aan 43 internationale wedstrijden waarvan zij 13 overwinningen behaalde.