KRO

KRO Detectives: Rebus nieuwe afleveringen

Uitzenddatum: 26/02/2011

Vanaf zaterdag 26 februari 2011 zendt de KRO een nieuwe driedelige serie van de detective `Rebus' uit. Een Engelse detective naar de boeken van Ian Rankin over Inspecteur John Rebus (Ken Stott) van de Edinburgh City Police die ondanks dat hij keer op keer wordt geconfronteerd met de schaduwzijde van de menselijke geest, toch een goed gevoel voor humor blijft behouden. Rebus wordt bijgestaan door Siobhan Clarke (Claire Price), een pittige brigadier die niet op haar mondje is gevallen.

KRO Detectives, Rebus: Question of Blood
Zaterdag 26 februari 2011, 23.15 uur Nederland 2

Drie jongens zijn op een middelbare school neergeschoten. Twee jongens zijn overleden en een is zwaar gewond. In dezelfde kamer ligt de gymleraar met een kogelgat in zijn hoofd en een pistool in zijn hand. Het lijkt erop dat hij de leerlingen heeft doodgeschoten. Een van de slachtoffers is de zoon van een neef van inspecteur Rebus. Hij wordt daarom van de zaak gehaald maar natuurlijk laat hij het niet daarbij zitten.

KRO Detectives, Rebus: Strip Jack
Zaterdag 5 maart 2011, 23.15 uur Nederland 2

Tijdens een inval in een bordeel wordt de miljonair Gregor Jack opgepakt. Dat brengt hem negatieve publiciteit net nu hij bezig is financieel iets aan de armoede in Afrika te doen. Als Rebus en Siobhan bij het huis van Gregor Jack aankomen horen ze hem ruzie maken met zijn vrouw Liz. Liz rijdt verbitterd weg in haar sportwagen en wordt de volgende dag vermoord gevonden in een rivier.

KRO Detectives, Rebus: Let it Bleed Zaterdag 12 maart 2011, 23.15 uur Nederland 2 De crimineel Sammy McNally pleegt zelfmoord voor de ogen van de bankier Andrew Hammill. Rebus gaat de zaak onderzoeken ondanks dat zijn chef wil dat hij de zaak laat rusten. Hij duikt dieper en dieper in het verleden van Sammy McNally en vindt een connectie met het prominente chemische bedrijf Dusanto.

KRO Detectives: Rebus vanaf 26 februari drie keer om 23.15 uur op Nederland 2