Gothic evenement Phantasium 26 & 27 februari in Beursgebouw Eindhoven

25/01/2011 10:07

Beursgebouw Eindhoven BV

Op 26 en 27 februari aanstaande zullen de deuren van Phantasium voor de derde keer opengaan voor publiek. Dit unieke evenement in het Beursgebouw te Eindhoven biedt vele bezoekers een fantastische dag. Letterlijk en figuurlijk, want Phantasium is een evenement met Fantasy, Middeleeuwen en Gothic als thema. Phantasium biedt de bezoeker een dag waar men zich mag kleden zoals men wil. Uit dat strakke keurslijf van de maatschappij in de prachtige kleding uit vervlogen tijden. Met korset, hoepelrok, hoge hoed of juist als elf of ridder rond kunnen lopen zonder dat men er raar van op kijkt. Dat kan bij Phantasium, maar dat hoeft niet. Ook in spijkerbroek en op gympen kunt U ook genieten van de unieke markt. Kleding, beelden, sieraden en accessoires worden als op geen andere wijze aangeboden, maar er is meer. Het klinkt luguber, maar ook voor een unieke uitvaart kunt U op Phantasium terecht. The Grove heeft zich gespecialiseerd op uitvaarten en ceremonies uit de natuurreligies.

Phantasium is echter niet alleen maar een markt, maar het biedt ook een uitgebreid

muziekprogramma, entertainment en workshops. Het muziekprogramma zal dit jaar merendeel uit folk en balfolk bestaan en de entertainment wordt verzorgd door een unieke middeleeuwse krijgsschool uit Tilburg. Deze mensen hebben eeuwenoude boeken bestudeerd om het oude vechten onder de knie te krijgen. Niet alleen zal Kennis der Fechtens u dit laten zien, U kunt ook meedoen aan een workshop. Is vechten niets voor U? Dan kunt u Bodhdrán spelen, een workshop Keltisch tekenen, encaustic of illustratie tekenen volgen. Of wilt U liever eens kennis maken met een Fantasy schrijver? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

De kinderen worden ook niet vergeten. Er is een kinderhoek, waar zij kunnen kleuren of een muziek instrumentje kunnen maken en Dovie de Elf zal hen blij verwelkomen in zijn Theater. Met vogels en konijnen, een Elf waardig, zal hij hen tot verbazing kunnen brengen.

Kortom, Phantasium is een dag plezier voor het hele gezin en een must voor degene die nog nooit op zo'n evenement is geweest. Er zal een wereld voor U open gaan. Een wereld van Victoriaanse tijden, Middeleeuwen en Fantasy.

Phantasium vindt plaats op zaterdag 26 en zondag 27 februari in Beursgebouw Eindhoven. Beide dagen geopend van 10.00 - 18.00 uur. Meer info op www.phantasium.nl





http://www.phantasium.nl