VisitDenmark


Vakantieland Denemarken op Fiets- & Wandelbeurs Woensdag, februari 02 2011

VisitDenmark, de officiële toerismeorganisatie van Denemarken, is samen met twee partners aanwezig op de Fiets- en Wandelbeurs, die op 26 en 27 februari plaats vindt in de RAI in Amsterdam. Op de stand kunnen bezoekers terecht voor inspiratie en informatie wat betreft actieve vakantie- en verblijfsmogelijkheden in het Deense eilandenrijk. Tevens zijn er fietslichten te winnen van de Deense firma Reelight. Zuid-Jutland, de Deense Wadden, het eiland Funen en de Zuid-Funense Archipel
Syddansk Turisme is de toerismeorganisatie van het zuidelijk deel van Denemarken. Zij vertegenwoordigen Zuid-Jutland inclusief de Deense Waddeneilanden, het sprookjeseiland Funen en de idyllische Zuid-Funense archipel. Voor fietsliefhebbers is er onder andere de Oostzeeroute, waarbij je de Zuid-Deense eilanden ontdekt. Op de eilandjes ten zuiden van Funen kunnen zowel fietsers, wandelaars als kajakkers hun hart ophalen.

Vakantiepartner Denemarken: vakantiehuizen, appartementen en kastelen Feriepartner Danmark is een samenwerking tussen een aantal zelfstandige verhuurbedrijven en opende onlangs een kantoor in Nederland: Vakantiepartner Denemarken. De organisatie biedt een ruim aanbod aan vakantiehuizen in het hele Deense eilandenrijk. Ook kan men er terecht voor het huren van appartementen en kastelen in Denemarken.

Denemarken: Fietsvakantieland bij uitstek
Dichtbijbestemming Denemarken is een echt fietsvakantieland en aantrekkelijk voor zowel volwassenen als kinderen. Geen al te steile heuvels en een afwisselend landschap van bossen en akkers, meren en fjorden. Bovendien is er tijdens een fietstocht in het eilandenrijk met een kustlijn van 7300 kilometer vrijwel altijd zeezicht in de buurt. Denemarken heeft meer dan 10.000 kilometer aan gemarkeerde fietswegen en âpaden. Vaak is motorisch verkeer hier verboden. Er zijn tal van routes: lokale, regionale, nationale en zelfs enkele internationale. Fietsvriendelijke accommodaties en gebieden zijn in Denemarken voorzien van een speciaal kwaliteitskeurmerk.

Vakantiepakket Denemarken 2011
Bij VisitDenmark is een algemeen Vakantiepakket te bestellen inclusief informatie over de fiets- en wandelmogelijkheden in het Deense eilandenrijk. Het pakket bevat onder andere de nieuwe Nederlandstalige fiets- en wandelbrochure van Zuid-Denemarken, een landkaart van Denemarken, een hotel- en vakantiehuizengids en diverse regionale gidsen.
Op www.visitdenmark.nl/brochurepakketten staat de exacte inhoud van het pakket en kan men een bestelling plaatsen. Telefonisch aanvragen kan ook via tel. 071 5211544 (ma/wo/vr van 09.30-12.00 uur). Het Vakantiepakket Denemarken 2011 kost EUR4,95. Een acceptgiro wordt meegestuurd. Het brochurepakket wordt uitsluitend verstuurd naar adressen in Nederland.

Beursinformatie
Standnummer vakantieland Denemarken op de Fiets- & Wandelbeurs: 9.E.20.

De Fiets- en Wandelbeurs vindt plaats op 26 en 27 februari 2011 in de RAI in Amsterdam, van 10-17.00 uur. Meer informatie: www.visitdenmark.nl/fietsen