Belgische Federale Overheid


'Museum Night Fever' in Brussel

Datum: 03 februari 2011

'Museum Night Fever' is al aan zijn vierde editie toe. Op zaterdag 26 februari 2011 openen maar liefst negentien musea de deuren voor een nacht vol sensaties. Zo wil 'Museum Night Fever' komaf maken met enkele hardnekkige clichés over musea: musea zouden saaie, duffe plekken zijn, waar jongeren weinig of niets te zoeken hebben.

Voor en door jongeren

Meer dan 500 enthousiaste jongeren boksten opnieuw een programma in elkaar dat bewust buiten de lijntjes kleurt, met tal van concerten, performances, installaties, modedéfilés, rondleidingen door studenten en een knotsgek spel.
Met een 'Museum Nigth Fever'-armband (8 euro in voorverkoop, 12 euro de dag zelf) krijgt u toegang tot de deelnemende musea, de afterparty en de MIVB-pendelbussen die tussen 19 en 1 uur van het ene naar het andere museum zullen rijden.

Een greep uit het aanbod

In het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis kunt u militaire strepen verdienen dankzij een interactief spel of kunt u zich onder de fashionista's mengen in de modehappening 'I love a (wo)man in a uniform'.

Het Muziekinstrumentenmuseum gaat 100 % voor muziek met optredens van o.a. Broken Glass Heroes, You and You en Suarez.

Wie het wat rustiger aan wil doen, kan naar het Museum van de Stad Brussel, waar de legendes van Manneken Pis worden 'verteld' in gebarentaal.

In het Museum voor Natuurwetenschappen nemen leerlingen kunsthumaniora en muzikanten u mee op een reis door de tijd, van dino tot walvis, met een choreografie tussen dans, poëzie en primitieve ritmes.

En vanaf middernacht kunt u terecht in Bozar voor een stevige afterparty.

Meer informatie en het volledige programma vindt u op www.museumnightfever.be.