Geert Grote Universiteit


Persbericht

Eerste buitenlandse Dies-spreker naar Deventer: Von Launlezing 2011 over de Autonomie van het Recht

Deventer - De lezing ter gelegenheid van de XVIe Dies Natalis van het Rudolf von Laun Instituut vindt dit jaar plaats op 26 februari en draagt als titel: 'Rudolf von Laun en de Autonomie van het Recht'. Gastspreker is de bekende Hamburgse jurist Dr Rainer Biskup.

Onlangs verscheen een doorwrochte studie over leven en werk van de Hamburgse hoogleraar Staats- en Volkenrecht Rudolf von Laun, de naamgever van het oudste instituut van de Deventer universiteit. Op de website van de Geert Grote Universiteit staat een bespreking waarin dieper wordt ingegaan op de inhoud van het boek: Rainer Biskup, Staatsrechtslehrer zwischen Republik und Diktatur: Rudolf Laun, 1882-1975. De auteur promoveerde op dit werk in 2010 na een carrière als specialist in het bestuursrecht bij het Verwaltungsgericht, Freie und Hansestadt Hamburg, dat hij tot zijn emeritaat presideerde.

Het Rudolf von Laun Instituut voor Toegepaste Metafysica werd in 1995 in Leeuwarden geopend door Dr Otto von Laun, zoon van de naamgever. Het maakt sinds 2006 als filosofisch onderzoeksinstituut deel uit van de Geert Grote Universiteit, in opbouw te Deventer. Het instituut met een bibliotheek van 30.000 banden houdt zich bezig met onderzoek naar de grondslagen van de democratische rechtsstaat: nu actueler dan ooit. Rainer Biskup is de eerste buitenlandse spreker tijdens de Dies. Eerdere sprekers waren onder anderen F.R. Ankersmit, Bart Tromp, Sybrand van Haersma Buma, S.W. Couwenberg, D.H.M. Meuwissen en Hein Pieper.

Plaats: Bibliotheca Launiana, Stromarkt 18-D, Deventer.

Tijd: zaterdag 26 februari 2011 om 20 uur (zaal open: 19.30 uur).

Entree: gratis voor wie vooraf een plaats reserveert bij het Universiteitssecretariaat via
info@geertgrote-univ.nl of
tel. 0570-600134.

N.B. De voertaal is Duits.