Hulpverlening Gelderland Midden

Extra spreekuur op zaterdag voor reizigers

Met ingang van 26 februari kunnen reizigers ook op zaterdagochtend terecht voor reisvaccinaties bij de GGD van Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden. Op de locatie Arnhem is al een extra spreekuur op maandagavond. Naar aanleiding van een klanttevredenheidsonderzoek uit 2010 wordt dit uitgebreid met een extra spreekuur op zaterdagochtend. Voor deze extra spreekuren gelden geen toeslagen en geldt dezelfde prijs als een spreekuur op een doordeweekse dag.

Het extra spreekuur op zaterdag is van 9.00 uur tot 12.00 uur op de locatie in Arnhem.

Onderzoek

GGD Gelderland-Midden heeft in juli en augustus 2010 een klanttevredenheidsonderzoek gedaan op de locaties Arnhem en Ede naar de dienstverlening met betrekking tot reizigersvaccinaties. Door bijna 500 bezoekers van het reizigersspreekuur is een enqute ingevuld met onder andere vragen over openingstijden, bereikbaarheid en de algemene tevredenheid over het spreekuur.

Resultaten

Ruim 75 % van de bezoekers is jonger dan 50 jaar. Zij laten zich adviseren en vaccineren omdat zij op vakantie gaan naar landen waar veel infectieziekten voorkomen. Het oordeel van de klanten over het consult van de verpleegkundige is goed; de klanten zijn zeer tevreden over de informatie die zij hebben gekregen tijdens het spreekuur, de klantvriendelijkheid, de deskundigheid en de goede service.

Enkele verbeterpunten zijn de bereikbaarheid om een afspraak te maken en een uitbreiding van het aantal spreekuren. Klanten geven aan dat de spreekuren uitgebreid mogen worden naar de avonden en de zaterdagochtend.

Voor de bereikbaarheid wordt gewerkt aan een nieuw online afsprakensysteem. De wens voor uitbreiding van de spreekuren is ingevuld door de zaterdagochtend.

Overig

Voor meer informatie zie www.vggm.nl/reizen. Op deze site kunt u ook terecht voor het maken van online afspraken. Om telefonische een afspraak te maken belt u naar (026) 377 38 06 (bereikbaar op werkdagen tussen 13.00 uur en 17.00 uur).