Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

My Chemical Romance exclusief naar 013

De Amerikaanse rockband My Chemical Romance doet in 2011 Nederland aan. De groep uit New Jersey is op zaterdag 26 februari exclusief te zien in 013. Het vierde album, 'Danger Days: The True Lives Of The Fabulous Killjoys' is zojuist verschenen.

My Chemical Romance combineert sinds de oprichting begin deze eeuw ietwat bombastische, punky rock met emo-vocalen, gothic-looks en theatrale liveshows. Deze combinatie en een goed stel pakkende nummers zorgen ervoor dat de groep al snel het lokale circuit ontstijgt en doorbreekt naar een groter publiek. Aanvankelijk oogst de groep in de Verenigde Staten succes, maar ook in Europa slaan nummers als 'Helena' en 'The Ghost Of You' aan.

'The Black Parade' (2006), het derde album, zorgt uiteindelijk voor de definitieve doorbraak. My Chemical Romance scoort met de singles 'Welcome To The Black Parade' en 'Teenagers' bij een divers publiek dat alleen maar groter lijkt te worden. In 2007 worden ook de concertzalen in Nederland ingeruild voor het grotere werk; de groep staat in een bomvolle HMH in Amsterdam. Behalve commercieel succesvol, weet de band nu ook echt bij de pers te scoren; het album wordt door de magazines Kerrang en Rolling Stone uitgeroepen tot één van de beste platen van dat jaar.

Hollywood-regisseur Zack Snyder (300, Dawn Of The Dead) tekent in 2009 voor de regie van de clip bij 'Desolation Row' (een Bob Dylan-cover), een nummer dat gebruikt wordt in Snyder's succesvolle film 'Watchmen'. Het plaatst My Chemical Romance nog steviger in de spotlights.

Ondertussen heeft de groep de opnamen voor het vierde album afgerond. 'Danger Days: The True Lives Of The Fabulous Killjoys' ligt sinds 19 november in de schappen. Volgens zanger Gerard Way legt de band hierop minder nadruk op het theatrale aspect en meer op het ouderwets rocken. Hoe dat live uit gaat pakken, kun je volgend jaar zelf komen bekijken als de groep een exclusieve show in 013 geeft.

My Chemical Romance
Zaterdag 26 februari 2011 | aanvang 20:30 | zaal open 19:30 Tickets ¤ 34 (excl. service- en transactiekosten) Doommelsch Zaal | VVK vanaf vrijdag 10 dec 2010

013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Noot voor de redactie /