NCRV

Nieuw op Spirit 24: Ik weet waar jouw huis woont!

Ingezonden door NCRV op 3 februari, 2011 - 15:01


zaterdag, 26 februari, 2011 - 20:00
Zender:
Spirit24

In Nederland wonen meer dan 190 verschillende nationaliteiten. Maar wat weten zij eigenlijk van elkaar? Je ziet het in Ik weet waar jouw huis woont!

In het nieuwe Spirit 24-spelprogramma Ik weet waar jouw huis woont! beantwoorden twee families op speelse en humoristische wijze vragen over elkaars en de eigen cultuur. Families van onder andere Surinaamse, Marokkaanse, Russische en Chinese afkomst ontdekken in dit programma welke vooroordelen er schuilen in hen én in de ander!

Per aflevering worden twee families, van verschillende afkomst, uitgenodigd om met elkaar te strijden. Ze kregen speelse en humoristische vragen te beantwoorden. De teams worden aangevoerd door een bekend Nederlander. De presentatie is in handen van Evelien Bosch.

Zo voert Lulu Wang het Chinese team aan en is NCRV tv-kok Ramon Beuk de fanatieke aanvoerder van het kleurrijke Surinaamse team. Ook cabaretier Mimoun Ouled Radi is er namens het Marokkaanse team en So you think you can dance jurylid Euvgenia Parakhina komt naar de NCRV om het Russische team aan te voeren.

Bij de eerste twee opnames werden er vragen gesteld onder meer over de achtergrond van de tegenspeler. Dit gaf veel inspiratie en gespreksstof.

Zo dacht de Marokkaanse familie over de Chinezen: "Chinezen praten snel en ze houden hun emoties voor henzelf. Ze hebben bijna altijd een eigen bedrijf. Het zijn harde werkers. Het kan ook zijn dat ze gokken of frauderen." Op hun beurt dachten de Chinezen ook van alles over de Marokkanen. "Marokkanen zijn met erg veel. Ze zijn agressief, druk en zijn aandachtstrekkers. Ze zijn behulpzaam binnen hun eigen gemeenschap. Maar zijn ook vaker crimineel." De Surinamers vonden maar één ding van de Russen: "Brrrr..de Russen zijn koud, ik weet niet of het door het klimaat komt maar ze zijn koud." De Russen over de Surinamers: "Ze hebben lekker eten en in ieder geval meer dan één kind. En de emoties zijn net als bij de Russen, als ze boos zijn kan je het zien: ze zijn echt boos!"

Spirit 24 is onderdeel van het pakket themakanalen van de Nederlandse Publieke Omroep. Het is een samenwerking van de levensbeschouwelijke omroepen (KRO RKK, EO, IKON, Joodse Omroep, ZvK, OHM, BOS, HUMAN en de NCRV). Spirit 24 is te zien via UPC op kanaal 322, via KPN Interactieve TV op kanaal 330 en via Ziggo op kanaal 211. Ook via Delta en Caiway is Spirit 24 te ontvangen.
Website:
www.spirit24.nl