Ingezonden persbericht


Rutte bezoekt Amersfoort in laatste weekend voor verkiezingen

Datum: 26 februari 2011
Betreft: Mark Rutte bezoekt zondag Amersfoortse binnenstad en maakt kennis met lokale ondernemers

In het laatste weekend voor de provinciale verkiezingen doet Mark Rutte als VVD-partijleider komende zondag Amersfoort aan. Remco van Lunteren, de provinciale lijsttrekker van de VVD, zal Mark Rutte vergezellen. Rutte en Van Lunteren maken kennis met enkele ondernemers uit de binnenstad en bezoeken het kadastrale middelpunt van Nederland.

Op het Onze Lieve Vrouwenplein maken Rutte en Van Lunteren kennis met de Amersfoortse ondernemersfamilie Kan. De vader van de familie is origineel afkomstig uit Turkije en begon als keukenhulp in restaurant In den Vollen Pot. Inmiddels runt hij met vier van zijn zonen drie horecagelegenheden aan het Onze Lieve Vrouwenplein.

Op de hoek van de Langestraat en Krommestraat zal ondernemer Eelco Boersma Rutte en Van Lunteren vertellen hoe ondernemers de Krommestraat nieuw leven hebben ingeblazen. Op initiatief van de ondernemers en zonder al te veel gemeentelijke hulp hebben zij een winkelstraat ontwikkelt met veel bijzondere winkels en een levendige sfeer.

Tijdens zijn bezoek op koopzondag aan de Amersfoortse binnenstad zullen Rutte en Van Lunteren van de gelegenheid gebruik maken om het winkelend publiek op te roepen vooral te gaan stemmen op 2 maart. De VVD hecht veel waarde aan de verkiezingen voor de Provinciale Staten en indirect voor de Eerste Kamer.