Politie Drenthe

Zaterdag 26 februari 2011

Provincie Drenthe, 26-02-2011

Politie onderzoekt brandstichtingen in schuurtjes MEPPEL In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 05.00 uur, brak er brand uit in vier achter woningen staande schuurtjes in de wijk Koedijkslanden. Het gaat om schuurtjes in de Ferdinand Bolstraat, Jan van Goyenstraat, Jan Mankeshof en Albert Toriedreef. De brandweer wist de branden snel te blussen. De politie stelt een onderzoek in naar deze vermoedelijke brandstichtingen en vraagt getuigen die iets verdachts hebben gezien zich te melden via 0900-8844.

Inbreker betrapt

EMMEN Een 33-jarige Emmenaar werd in de nacht van vrijdag op zaterdag tijdens een schuurinbraak op heterdaad betrapt. Te voet surveillerende agenten hoorden in de Ravelijn breekgeluiden achter een woning vandaan komen waarna er post werd gevat. Toen een fietser de oprit af kwam rijden werd hij aangesproken, sprong van zijn fiets en nam de benen. In een tuin kon hij aangehouden worden. Uit voorlopig onderzoek bleek dat de man getracht had in te breken bij een woning in de Ravelaan en had ingebroken in een schuur achter een andere woning en daar de door hem gebruikte fiets had ontvreemd. Hij is ingesloten.

Brandstichter aangehouden

ASSEN Een 19-jarige jongeman uit Den Bosch werd in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden als verdachte van brandstichting. Na een melding van getuigen over het in brand steken van het afval in vier afvalbakken bij het station aan het Stationsplein, stelde de politie een onderzoek in. De verdachte werd ter plaatse aangetroffen terwijl hij de inhoud van één van de bakken in brand stak en werd aangehouden. De politie stelt een onderzoek in.

Assenaar aangehouden voor vernielingen

ASSEN Een 25-jarige Assenaar kon in de nacht van vrijdag op zaterdag na een korte achtervolging aangehouden worden. Hij wordt ervan verdacht kort daarvoor de ruit van de woning van zijn ex-vriendin te hebben vernield en daardoor naar binnen te zijn geklommen. In de woning wilde hij geld van haar maar nam onverrichte zake de benen. Ook wordt de man verdacht van het vernielen van een voor de woning geparkeerde auto. In de omgeving van zijn woonadres werd de Assenaar op zijn snorfiets aangetroffen en ging er vandoor. Na een korte achtervolging kon hij op de Derkingehof aangehouden worden. In verband met alcoholgebruik werd van de onder invloed van alcohol verkerende verdachte een bloedproef genomen waarna hij werd ingesloten.

Bedrijfs- en woninginbraak

RODEN Zaterdagmorgen, kort na 05.15 uur, vond er een inbraak plaats in een bedrijf aan de Exportweg. De daders hebben in het bedrijf getracht een kluis open te breken doch dit is niet gelukt. Of er verder iets ontvreemd is, was ten tijde van het maken van dit bericht nog niet bekend.
Aan het Oosteinde vond een inbraak in een woning plaats. Een uitzetraam werd opengebroken en de woning werd doorzocht. De buit bestond uit een laptop, een videocamera en geld.

Woninginbraak
PEIZE Tussen vrijdagmiddag en nacht werd er ingebroken in een woning aan de Schipdijk. Bij thuiskomst ontdekte de bewoner dat de schuifpui vernield was en dat de woning doorzocht was. De buit bestond uit een nog in de verpakking zittende splinternieuwe flatscreen televisie.

Op de bon voor valse naam

MEPPEL Na meldingen over een overlast gevende groep jongeren trof de politie een groep aan in de Hoofdstraat. Toen de jeugdigen gevraagd werden naar hun ID-gegevens gaf een 13-jarige knaap uit Meppel een valse naam op. Hij werd aangehouden en ging op de bon.