Politie Groningen

Zaterdag 26 februari 2011

Provincie Groningen , 26-02-2011

Rook leidt naar hennepplantage

GRONINGEN Een brandmelding heeft vrijdagochtend naar een hennepplantage geleid. Een getuige maakte melding van een mogelijke woningbrand aan de Verlengde Hereweg in Groningen. Vanwege de rookontwikkeling werd ook de brandweer ingeschakeld. Agenten en brandweer troffen geen brand aan. Wel hadden zij het vermoedden dat er een hennepkwekerij in de woning aanwezig was. Dit bleek ook het geval. In de woning werd een kwekerij met 100 hennepstekjes met de gebruikelijke kweekapparatuur aangetroffen. Met de energiemeter was niet geknoeid. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn vernietigd. Er werd niemand aangehouden. De politie stelt een onderzoek in.

Drugsdealer aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft vrijdagmiddag in de Viaductstraat in Groningen een 23-jarige man uit Groningen aangehouden voor de handel in verdovende middelen. Agenten hielden de verdachte in de gaten en zagen dat hij drugs probeerde te verkopen. Hierop gingen agenten tot aanhouding van de dealer over. Bij fouillering werd bij hem ruim 15 gram harddrugs aangetroffen. De drugsdealer is voor verder onderzoek ingesloten. De drugs werden in beslaggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Politie onderzoekt auto-inbraken in Haren

HAREN De politie onderzoekt een aantal inbraken in autos in Haren. In de nacht van donderdag op vrijdag hebben onbekende dader(s) op de Borgsingel en Bronlanden drie autos opengebroken. Een week eerder werden al twee autos aan de Emmasingel en de Hemsterhuislaan opengebroken. De politie heeft tot nu toe vijf auto-inbraken geregistreerd, waarbij ingebouwde navigatieapparatuur werd gestolen. De politie stelt een onderzoek in. Daarnaast komt de politie graag in contact met mensen die mogelijk getuige van een of meerdere incidenten zijn geweest. Zij kunnen zich melden op het politiebureau in Haren, of bellen met het landelijke telefoonnummer 0900-8844.

Medewerkster verduistert geld uit kassa

UITHUIZEN De politie heeft vrijdagavond een 17-jarige meisje uit Uithuizermeeden aangehouden voor verduistering. Agenten reageerden op een melding van diefstal van geld door een personeelslid van een schoenenzaak in de Hoofdstraat in Uithuizen. Het bleek dat de werkgever van de 17-jarige werkneemster al enkele weken vermoedde dat zij geld uit de kassa in haar eigen zak had gestoken. Vrijdagmiddag viel het opnieuw op dat er tijdens haar dienst geld mistte uit de kassa. Toen de werkgever de 17-jarige hierover had aangesproken bekende zij geld uit de kassa te hebben gestolen. Haar vriend, een 23-jarige man uit Roodeschool die vermoedelijk ook in het complot zat, werd ook door de politie aangehouden. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De schoenenzaak heeft aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Alcomobilist na achtervolging aangehouden

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht een 20-jarige man uit Klazienaveen aangehouden na een achtervolging door de stad. Agenten reageerden op een melding van een automobilist die op de Verlengde Herweg gevaarlijk zou rondrijden. Op basis van kentekengegevens zagen dienders de bestuurder op het Gedempte Zuiderdiep rijden. Toen de politie hem een stopteken gaf ging hij als er een haas vandoor. Tijdens een achtervolging door de binnenstad vertoonde hij gevaarlijk rijgedrag. In de Pelsterstraat en op de Vismarkt moesten voetgangers opzij springen om niet door de Drent aangereden te worden. De bestuurder raakte op de Vismarkt met zijn auto in de slip en reed zich klem. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij is meegenomen naar het politiebureau. Daar resulteerde de ademanalyse in een alcoholpromillage van ruim 1,3 promille. Daarnaast werd vastgesteld dat de auto niet was verzekerd en niet APK was gekeurd.De man werd na verhoor met een rijverbod en meerdere bekeuringen voor gepleegde verkeersovertredingen heengezonden. De politie nam het rijbewijs van de bestuurder in en maakt proces-verbaal op.

Beschonken fietser maakt brokken

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht een 29-jarige fietser uit Groningen aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een aanrijding op het Wouter van Doeverenplein in Groningen. Het bleek dat de 29-jarige fietser geen voorrang had verleend aan een taxi. De taxichauffeur kon een aanrijding niet meer voorkomen. De fietser werd geschept en belandde op de motorkap. Hij raakte niet gewond. Bij controle wees een blaastest uit dat de fietser teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 1,55. Na verhoor kon hij weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Alcomobilist ramt ANWB paal

GRONINGEN - De politie heeft zaterdagochtend een 23-jarige automobilist uit Veendam aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een eenzijdig verkeersongeval op de Rademarkt in Groningen. Het bleek dat de 23-jarige bestuurder met zijn auto tegen een ANWB paal was gereden. Omdat de bestuurder naar alcohol rook besloten de agenten de man aan een blaastest te onderwerpen. Uit de test bleek dat de man te veel alcohol gedronken had. Bij controle wees een blaastest uit dat de Veendammer teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 1,45. Hij mocht na verhoor weer gaan. De politie nam het rijbewijs van de verdachte in. Bij de aanrijding raakte zijn auto zwaar beschadigd. De politie maakt proces-verbaal op.

Cafébezoeker mishandelt portier

GRONINGEN De politie heeft zaterdagmorgen een 23-jarige man uit Kantens aangehouden voor mishandeling en bedreiging van een portier. De barbezoeker was in een café in de Peperstraat in Groningen vervelend geweest. Een portier verzocht hem daarom weg te gaan. De man weigerde dit en bedreigde de portier met de dood. Toen de portier de 23-jarige het café wilde uitzetten kreeg hij een kopstoot. De portier raakte licht en hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen. De verdachte kon door toegesnelde agenten worden aangehouden. Twee plaatsgenoten van de verdachte (26 en 27 jaar) bemoeiden zich met de aanhouding. Toen agenten hen wegstuurden weigerden zij dit. Ondanks meerdere waarschuwingen gingen de mannen niet weg. Hierop werd het duo ook aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De amokmakers werden ingesloten. Zij zullen vandaag worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Drugsdealer aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft vrijdagnacht een 26-jarige man uit Groningen aangehouden voor de handel in harddrugs. In de Papengang in Groningen hielden agenten de Stadjer in de gaten en zagen dat hij drugs aan een drugsgebruiker probeerde te verkopen. Hierop gingen agenten tot aanhouding van de dealer over. Bij fouillering werd bij hem een onbekende hoeveelheid harddrugs en een groot geldbedrag aangetroffen. De drugsdealer is voor verder onderzoek ingesloten. De drugs en het geld werden in beslaggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - De politie controleerde vrijdag 25 februari op diverse plaatsen op snelheid.


- Leek, Diepswal:snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 668, aantal overtredingen: 68, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Tolbert, Oldebertweg:snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 1590, aantal overtredingen: 26, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Stadskanaal, N366:snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 1671, aantal overtredingen: 18, hoogst gemeten snelheid: 121 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Oosternieland, N46:snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 963, aantal overtredingen: 20, hoogst gemeten snelheid: 115 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Delfzijl, N360: snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 1850, aantal overtredingen: 68, hoogst gemeten snelheid: 114 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Groningen, Beneluxweg: snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 827, aantal overtredingen: 34, hoogst gemeten snelheid: 96 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.


- Groningen, N355:snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 2629, aantal overtredingen: 43, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.