Politie Gelderland-Zuid

Politie onderzoekt beroving

Nijmegen, 26-02-2011 o Zaterdagochtend rond 06.00 uur werd op de Grote Markt een 23-jarige man uit Arnhem door twee mannen beroofd van zijn geld. De politie onderzoekt de beroving en roept getuigen op zich te melden.

Op bovengenoemd tijdstip kwam de 23-jarige uit een café in de Grotestraat en was op weg naar huis toen hij werd aangesproken door twee jonge mannen. Op de Grote Markt werd hij gedwongen zijn portemonnee te geven. Hij werd daarbij ook geschopt en geslagen zijn. De man probeerde te vluchten en rende in de richting van de Stevenskerk. De jongens kwamen daarop achter hem aan. Bij de kerk kwam het slachtoffer ten val. De daders pakte vervolgens geld van het slachtoffer en vluchtte via een smal steegje weg. Op een aldaar gelegen parkeerplaats stapte de jongens in een auto en vluchtte weg in de richting van de Waalkade.

Een beveiliger schoot de 23-jarige te hulp en waarschuwde de politie. Meerdere politie-eenheden gingen er direct naartoe. Ter hoogte van de Waalkade zagen agenten een auto reden die voldeed aan de omschrijving. Hierop gaven ze de auto een stopteken. Twee mannen die in de auto zaten, werden aangehouden en voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Uit onderzoek is gebleken dat de mannen niet met de beroving in verband gebracht kunnen worden. Zij zijn in de loop van de ochtend in vrijheid gesteld.

Getuigenoproep
Het Overvallenteam van de politie doet verder onderzoek naar de beroving en wil graag in contact komen met getuigen.

Van de daders is het volgende signalement bekend:

Dader 1:

* Man

* Tussen de 18 en 20 jaar oud

* Lichtgetint

* Tussen de 1.75m en 1.80m lang

* Fors postuur

* Droeg een wit sportjack en een wit petje

Dader 2:

* Man

* ± 20 jaar oud

* Lichtgetint

* 1.80m lang

* Normaal postuur

* Kort, zwart haar

* Droeg een gestreepte trui

Bent u getuige geweest van de beroving of heeft u meer informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met het Overvallenteam op telefoonnummer 0900-8844. Anoniem informatie geven kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.
(10)

Laatst gewijzigd 26-02-2011 13:10 | © Regio Gelderland-Zuid |