Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 26-02-2011

Twaalf arrestaties tijdens grote verkeerscontrole

DISTRICT BERGEN OP ZOOM - De politie heeft gisteravond (25 februari) tijdens een grote verkeerscontrole op verschillende 'hotspot' locaties in West Brabant in totaal 12 arrestaties verricht. De actie was tweeledig, enerzijds het controleren van het verkeer op het gebruik van alcohol, anderzijds het verzamelen van informatie en het tegenhouden van inbrekers, straatrovers en overvallers. De controle startte om 19.30 uur. Agenten van het korps Midden en West Brabant kregen daarbij ondersteuning van andere diensten zoals de KLPD, de Douane, het Joint Hitteam, de Koninklijke Marechaussee en de gemeente Roosendaal. De politie nam in totaal 640 indicatieve blaastesten af. In 10 gevallen bleek dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde. Tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt.

Donkere Dagen:
De ervaring leert dat een aantal delicten, zoals inbraken, overvallen en straatroven stijgen tijdens de donkere dagen. De toename van dit soort delicten is vooral te zien in de periode van oktober tot maart. Met doelgerichte acties op zogenaamde ' hotspots' tegen zogenaamde 'hotshots' en andere activiteiten hoopt de politie de criminaliteit tegen te houden en terug te dringen. De locaties waarop tijdens de actie het verkeer gecontroleerd werd zijn: Noordlangeweg in Dinteloord, de Spuilaan/Duiventoren in Oudenbosch, Gastelseweg en Antwerpseweg in Oud Gastel, de Vierlingweg en Rooseveltlaan in Bergen op Zoom.

Bij de controles werd door de KLPD een ANPR-voertuig ingezet. Een ingebouwde camera scant de kentekens van de passerende auto's. Het kenteken wordt vervolgens direct vergeleken met gegevens uit diverse databanken. Hierbij is het mogelijk om meteen een koppeling te leggen naar gesignaleerde verdachten, het register van gestolen voertuigen of het opsporingsregister van personen die nog gezocht worden voor strafbare feiten, openstaande boetes en belastingschulden.

Resultaten:
De politie nam in totaal 640 indicatieve blaastesten af. In 10 gevallen verkeerde de bestuurder onder invloed van alcohol. Zij moesten mee naar het bureau. De KLPD bevroeg in totaal bijna 500 kentekens. Deze bevraging leidde niet tot bijzonderheden. Er werden meerdere
openstaande boetes geïnd en een arrestatie verrichting voor het overtreden van de Opiumwet. In totaal schreven de agenten ongeveer 30 bekeuringen uit voor uiteenlopende overtredingen, zoals het niet dragen van de autogordel en mobiel bellen. Tijdens de actie onttrokken zich twee voertuigen aan een controle. In beide gevallen ontstond er een achtervolging waarbij met hoge snelheden gereden werd. Beede auto's zijn korte tijd later zonder inzittenden aangetroffen. In een auto die door de inzittenden achtergelaten was in Zevenbergen trof de politie een grote hoeveelheid hennep aan. Het voertuig met inhoud is in beslag genomen. Op de Stelberg in Wouw vonden agenten van de KLPD het tweede achtervolgde voertuig terug. Door de hoge gevaarzetting die er ontstond tijdens de rit met dit voertuig besloten de agenten vanuit het oogpunt van de verkeersveiligheid de achtervolging te staken.

Dronken automobilist belandt in sloot

MOERSTRATEN - De politie trof gisteravond, na ontvangen melding, in een sloot aan de Hellegatsestraat een personenauto aan met daarin de bestuurder. De man, een 77-jarige inwoner uit Wouw, was niet gewond. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. Op het bureau is van hem een bloedmonster afgenomen. Tijdens het verhoor verklaarde hij niet meer te weten hoe hij in de sloot belandde. Wel verklaarde hij ongeveer 9 flesjes bier gedronken te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 26-02-2011 14:09 | © Regio Midden en West Brabant |