Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 26-02-2011

Dronken automobilist weigert ademtest

WAALWIJK - De politie heeft vanmorgen, tegen 04.00 uur op de Midden Brabantweg een 49-jarige Tilburgse automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed. Tijdens controle bemerkten de agenten dat de man dronken was. Hij sprak met een dubbele tong en was onvast ter been. Op het bureau verleende hij niet de juiste medewerking aan een ademtest. De man manipuleerde de controle wat een weigering opleverde. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

DONGEN - De politie controleerde rond 03.30 uur in de Van
Ravesteynstraat een 21-jarige automobilist uit Dongen. Deze 'beginnend' bestuurder verkeerde onder invloed van alcohol. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij ruim zeven keer de maximale toegestane hoeveelheid aan alcohol overschreed. De man had 605 ug/l aan alcohol in zijn bloed. Ook hij mocht zijn rijbewijs op het bureau achterlaten.

OOSTERHOUT - Op de Jonkersdam hebben agenten rond de klok van 03.00 uur een 48-jarige Tilburgse automobilist van de weg gehaald voor het rijden onder invloed. Hij bleek op het bureau een uitslag te hebben van 810 ug/l. De man is niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Dossier wordt opgemaakt.

Minderjarigen ingerekend na diefstal 'lokfiets'

WAALWIJK - De politie heeft gistermiddag vijf minderjarigen van 15 en 16 jaar, allen uit Waalwijk aangehouden. Het vijftal wordt verdacht van betrokkenheid aan een diefstal van een 'lok'fiets. Agenten plaatsten gistermiddag de fiets op het Vredesplein. Na ongeveer een uurtje kwam de tweelwieler in beweging. Via een volgsysteem troffen de agenten de fiets aan op de Drogerij. Op dat moment stonden er een aantal personen bij de tweewieler. Bij het zien van de agenten stoof de groep uiteen en vluchtte alle kanten op. Het lukte de agenten alle vijf de verdachten op verschillende locaties in Waalwijk te achterhalen. De politie onderzoekt hun betrokkenheid.


Laatst gewijzigd 26-02-2011 14:06 | © Regio Midden en West Brabant |