Datum: 20110226 Titel: Politieberichten district Achterhoek **DATUM*** Subject was: Conversion Results: berichten zaterdag 26 februari Achterhoek

Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Wehl -  Aanhouding wegens beledigen politieambtenaar       |

De politie heeft vrijdagavond 25 februari op het station in Wehl een 17-jarige jongeman uit Doetinchem aangehouden wegens het beledigen van een politieambtenaar.


Surveillerende agenten zagen een groep jongens op het station tegen ramen van de wachtruime slaan rond 23.15 uur. De politie sprak de groep hierop aan. Iets later zag de politie enkele jongens op het spoor lopen. Toen de politie hier iets van wilden zeggen werden enkele jongens verbaal agressief. Een 17-jarige jongen uit Doetinchem is hierbij aangehouden. Hij verzette zich en ook de overige jongens uit de groep werden agressief richting de politie. De inwoner uit Doetinchem is meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor.


2011026420

|     |Vorden - Diefstal na babbeltruc                           |

Vrijdag 25 februari zijn er in een woning van een ouder echtpaar aan de Ruurloseweg in Vorden bankpassen ontvreemd.


Rond 17.00 uur komt een man bij een woning aan de Ruurloseweg en zorgt met een smoes ervoor dat de twee bewoners meegaan naar de achterzijde van de woning. Waarschijnlijk is toen een tweede man de woning binnengegaan. Nadat de man was vertrokken is het echtpaar gebeld door iemand die zich voordeed als bankmedewerker. Het echtpaar is hier niet op ingegaan. Enige tijd later werden zij gebeld door iemand die aangaf politieagent te zijn. Hij vertelde dat er twee personen aangehouden waren die in het bezit waren van hun pinpassen. Het echtpaar vertrouwde dit niet en heeft het gesprek beëindigd. Na controle bleek dat hun bankpassen niet meer in de woning waren.


De politie heeft de diefstal in onderzoek. Het signalement van de man die de bewoners heeft afgeleid luidt: ongeveer 30 jaar, 1.65 - 1.70 meter, tenger postuur en een smal gezicht met zwart haar, licht getint. Hij droeg een donkere trui.


Waarschuwing


De politie waarschuwt mensen voor dergelijke trucs. Voornamelijk oudere mensen zijn vaak slachtoffer van dergelijke praktijken. De dieven weten met een smoesje het huis binnen te komen of houden de bewoners bij de deur aan de praat en een handlanger steelt ondertussen waardevolle spullen.


2011026340

|     |Winterswijk - Woninginbraak                               |

Vrijdag 25 februari is er ingebroken in een woning aan de Badweg in Winterswijk. Bij deze inbraak zijn sieraden ontvreemd.


De inbraak is om 19.20 uur gemeld bij de politie. Men is vermoedelijk via een raam op de benedenverdieping de woning binnen gekomen. De politie heeft de inbraak in onderzoek en is een buurtonderzoek gestart. De politie vraagt mensen die iets gezien hebben of andere informatie over de inbraak hebben, te bellen met 0900-8844, of anoniem via 0800-7000 (meld misdaad anoniem).


2011026352

|     |Steenderen - Diefstal koper                               |

Aan de Kuilenburgerweg in Steenderen is in de nacht van donderdag op vrijdag 25 februari een koperen kabel ontvreemd.


De diefstal is vrijdagochtend om 7.30 uur ontdekt. De diefstal van de kabel vond plaats bij de aanleg van een gasleiding op de Kuilenburgerweg in Steenderen. De politie heeft de inbraak in onderzoek en is een buurtonderzoek gestart. De politie vraagt mensen die iets gezien hebben of andere informatie over de inbraak hebben, te bellen met 0900-8844, of anoniem via 0800-7000 (meld misdaad anoniem).


2011026013


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --