Provincie Flevoland

Dag van Flevoland

Publicatiedatum: 8 februari 2011

Zaterdag 26 februari 2011 van 11.00-16.00 is de Dag van Flevoland. Tijdens deze dag laat de provincie Flevoland op verschillende plekken in de provincie zien waar zij voor haar inwoners mee bezig is.

In vorige jaren was de Dag van Flevoland meer ingericht als een open huis al of niet samenvallend met de verkiezingen. Het is voor het eerst dat de provincie op deze manier op locatie aan inwoners laat zien wat zij doet. Dit jaar is zowel een jubileumjaar als een verkiezingsjaar. Er is daarom op vijf locaties voor inwoners van alles te zien en te beleven met daarbij een directe link naar het werk van de provincie. Het gaat om de werkvelden natuur, economie, vervoer, hoger onderwijs en sport.

Locaties


1. Marknesse, Geomatica Business Parc: thema economie en innovatie Het Geomatica Business Parc is een clustering van bijzondere high tech bedrijven op het gebied van geomatica en composieten. Met hun toepassingen konden zij zelfs de overstromingen van de orkaan Katrina voorspellen. Zij maken het voor de landbouw mogelijk om met GPS aardappelen te poten en nog veel meer. Wubbo Ockels komt ook langs en er staan ook auto's van Donkervoort die ook zijn gebouwd met composieten. In het nabijgelegen Waterloopbos kunt u een wandeling maken onder leiding van een geoloog die u bijpraat over aardlagen en wat je daarmee kunt.


2. Dronten, de brandweerkazerne: thema (openbaar) vervoer We zijn vlak bij het nieuwe station van de Hanzelijn. De NS is er met informatie over dienstregelingen, u kunt op het perron kijken en een indruk krijgen hoe het nieuwe station eruit komt te zien. Ook bij de brandweer is er van alles te doen, zoals het bewonderen van verschillende brandweervoertuigen en een wedstrijd met de brandweerslag. De provincie vertelt over de nieuwe N23. Autocoureur Jan Lammers is aanwezig en daagt u uit voor een race tegen hem.


3. Lelystad, Provinciehuis: thema sport, verkiezingen en 25 jaar provincie Flevoland
Het provinciehuis is omgebouwd tot sportclub met een gratis fittest, een zeilsimulator onder leiding van team Heiner, Flevolandse Olympisch sporter Bobsleeër Timothy Beck is aanwezig. Altijd al de Elfstedentocht willen uitrijden? Nu is je kans. De allerkleinsten leven zich uit op virtuele sport van Kinect en Wii en op het parkeerterrein wordt een heus panna(voetbal)toernooi georganiseerd voor kinderen van rond de zes jaar. Natuurlijk kunt u zich wel uitgebreid informeren over de belangrijkste projecten van de provincie. U kunt ook in gesprek komen met Flevolandse politici en levend kieskompas spelen.


4. Almere, de Kemphaan: thema natuur en duurzaamheid
Lekker de natuur in samen met een gids, biologisch koken met een topkok, apen- en koeienpraatjes. Alles over Flevoland en de wind, de rugstreeppad, nieuwe natuurwindenergie, biologische patat eten en geschminkt worden als een Flevolands dier, een heck rund berijden en nog veel meer.


5. Almere, de bibliotheek: thema hoger onderwijs
Welke opleidingen zijn er nu in Almere en wat kun je daar nou mee? Laat je informeren tijdens een mini opendag van het Hoger Onderwijs in Almere. De kleinsten worden onder hun hoede genomen door
PABO-studenten. Stap letterlijk de virtuele wereld in met Het Institute for Information Engineering. Maar ook over de andere opleidingen van Windesheim en van de Christelijke Agrarische Hogeschool is in de bibliotheek alle informatie te vinden.