Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 23-02-2011

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 26 februari
Radio 1 - 11.04 uur

TROS KAMERBREED BEZOEKT DEN HAAG
AAN VOORAVOND VAN PROVINCIALE STATENVERKIEZINGEN

Aan de vooravond van de Provinciale Statenverkiezingen komt de uitzending van TROS KAMERBREED op zaterdag 26 februari vanuit de openbare bibliotheek aan het Spui in Den Haag.

Kees Boonman en Margriet Vroomans ontvangen drie Zuid-Hollandse lijsttrekkers: Floor Vermeulen (VVD); Harre van der Nat (SP); en Liesbeth Spies (CDA)- tevens waarnemend voorzitter van deze partij. Ook te gast is PvdA-kandidaat-senator Adri Duivesteijn- wethouder duurzame ruimtelijke ontwikkeling in Almere.

Zuid-Holland is de provincie met de meeste inwoners, er wordt bijna een kwart van ons nationaal inkomen verdiend. De provincie herbergt het Groene Hart, maar ook grote steden als Rotterdam en Den Haag. Belangrijke thema's in de verkiezingsprogramma's zijn hoe er omgegaan moet worden met de schaarse ruimte en hoe de files aangepakt moeten worden. Bij de VVD 'staat de economie voorop', het CDA heeft als slogan 'Ik hou van Zuid-Holland waar het goed wonen en werken is' en de SP gaat 'voor een beter Zuid-Holland'.

Natuurlijk ook aandacht voor de Eerste Kamer, die in mei door de leden van Provinciale Staten wordt gekozen. Adri Duivesteijn wil de senaat in vanwege 'het actuele politieke klimaat, in het bijzonder de afnemende tolerantie'. Hij vindt dat de politieke betekenis van de Eerste Kamer is toegenomen nu Nederland een minderheidsregering heeft.

Voor meer informatie: www.troskamerbreed.nl.



Ingezonden persbericht