Stichting Oude Muziek Barneveld pakt groot uit met barokorkest


Barokorkest Koninklijk Conservatorium o.l.v. Jacques Ogg treedt op in De Glind (gemeente Barneveld)

De Glind (gemeente Barneveld), 20110215 -- Op zaterdag 26 februari vindt het 11e concert plaats in de serie die georganiseerd wordt door Stichting Oude Muziek Barneveld. Onder de titel "Van Barok naar Classicisme" brengt het Barokorkest van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag muziek van C.P.E. Bach en G.F. Telemann ten gehore. Zoals inmiddels gebruikelijk vindt het concert plaats in de Dorpskerk in De Glind.

Nog niet eerder trad zo'n groot ensemble in de serie op. Het orkest bestaat uit 25 musici. Zij spelen allemaal op authentieke instrumenten. Ook worden twee klavecimbels gebruikt. Een hele uitdaging voor de organisator. De Dorpskerk in De Glind wordt vanwege de akoestiek zeer geschikt geacht voor kamermuziek met kleine ensembles. Met dit concert zal moeten blijken of de ruimte en de akoestiek ook geschikt is voor een volledig orkest.

Het concert vindt plaats in het kader van het Podium Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en staat onder leiding van de befaamde klavecinist en dirigent Jacques Ogg, hoofddocent klavecimbel aan het conservatorium. De sopraan Sae Jeong Kim en klaveciniste Sungyun Cho treden als solisten op. Beide zijn Zuid-Koreaans. Reeds op jonge leeftijd behaalden zij prestigieuze prijzen. Na voltooiing van hun muziekopleiding aan conservatoria in Zuid-Korea, zetten zij hun studies aan het conservatorium in Den Haag. Beiden hebben inmiddels een uitgebreide concertpraktijk.

`Van barok naar classicisme'



Georg Philipp Telemann, en zijn petekind Carl Philipp Emanuel Bach - de  tweede zoon van Johann Sebastian  - die hem opvolgde in Hamburg als muziekdirecteur en kapelmeester van de vijf stadskerken, gelden als componisten die representatief zij  voor de overgang van de late barok naar het classicisme van de Weense school.  Een dubbelportret waarin de contrasterende stijlen naar voren zullen komen.
Op het programma staan een Ouverture en een cantate van Telemann en een symphonie en een klavecimbelconcert van Bach.

Het concert begint om 20.00 uur.
U kunt telefonisch of op onderstaande website kaarten reserveren. De toegangsprijs bedraagt ¤ 15,00 (¤ 10,00 voor jongeren en studenten). U kunt ook kaarten aan de kassa kopen.
Meer informatie via www.oudemuziekbarneveld.nl of 0342-400878





Stichting Oude Muziek Barneveld