Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Op zaterdag 26 februari 2011 heeft het volgende concert plaats in LantarenVenster Rotterdam:

AARON PARKS TRIO

Aanvang 20:30, entree ¤ 17

Blue Note-artiest Aaron Parks rekt graag de grenzen van de jazzmuziek op en flirt met zijn progressieve jazz veelvuldig met stijlen als indierock en hiphop. JazzTimes rekent hem tot de meest veelbelovende jonge jazzmusici van nu.

De 25-jarige Amerikaan behoort tot een nieuwe generatie innovatieve jazzmuzikanten die niet bang zijn buiten de lijnen te stappen. Hij komt met zijn trio waarin verder Matt Brewer op bas en Ted Poor op drums. Parks, die opgroeide in grungestad Seattle, studeerde aanvankelijk wiskunde, computerwetenschappen en muziek. Op zestienjarige leeftijd verhuisde hij echter naar New York om zich volledig op zijn muzikale gaven te storten.

Van de legendarische pianist Kenny Baron leerde Parks de fijne kneepjes van het vak, waarna hij toerde met o.a. Kurt Rosenwinkel, en enkele jaren in het kwintet van Terence Blanchard speelde. Met deze trompettist maakte hij in 2007 het Grammy-winnende album A Tale of God's Will (A Requiem for Katrina), gebaseerd op de Spike Lee-film When the Levees Broke over de orkaan in New Orleans. Vorig jaar verscheen alweer het vijfde album van Parks: Invisible Cinema (Blue Note) dat zeer goed werd ontvangen (zie bijgevoegde YouTube video voor het nummer Nemesis, afkomstig van dit album).

A different sort of piano jazz record... everything is in this mix: classical influence, bop-based grooves, rock attitude, film-score drama and hip-hop textures. (Boston Globe).

Bezetting:
Aaron Parks: piano
Matt Brewer: contrabas
Ted Poor: drums

Kaarten voor de concerten zijn online te koop via www.lantarenvenster.nl en aan de kassa van LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996 te Rotterdam.

Noot aan de redactie:
Voor meer informatie over en/of het opvragen van beeldmateriaal kunt u contact nemen met LantarenVenster, tel. 010 277 22 66, e-mail: mail@lantarenvenster.nl