Ingezonden persbericht


GroenLinks Zuid-Holland op campagne in elektrische auto

GroenLinks Lijsttrekker Oscar Dijkhoff doorkruist vanaf zaterdag 26 februari tot en met dinsdag 1 maart de provincie Zuid-Holland met een elektrische auto. Op deze manier wil GroenLinks aandacht vragen voor het gebrek aan oplaadpunten voor elektrische auto's in de dichtstbevolkte provincie van ons land. Rijders van elektrische auto's kunnen hun auto thuis opladen, maar verder?

GroenLinks wil gemeenten in Zuid-Holland dan ook stimuleren om elektrische oplaadpunten aan te leggen op openbare plaatsen en in parkeergarages. Dijkhoff: "Het laden hoeft niet gratis te zijn, maar zou als stimulans wel mooi zijn. Je laat de mensen dan wel parkeergeld betalen, maar je biedt het opladen gratis aan. Gemeenten spelen bij deze ontwikkeling een zeer belangrijke rol. Ik hoop dan ook dat we binnenkort in grote steden als Rotterdam, Den Haag, maar ook Gouda, Delft en Leiden meer elektrische auto's in de straten zullen zien."

GroenLinks juicht elektrisch rijden toe en zeker op groene stroom. Elektrisch rijden kan een significante bijdrage leveren aan het milieu en de volksgezondheid door de verminderde uitstoot van schadelijke stoffen én door de verminderde geluidsoverlast.

NOOT VOOR DE REDACTIE,