Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


---

Gratis cursus `De Zorg de Baas' voor mantelzorgers

4 februari 2011

Zorgt u langdurig en intensief voor een dierbare met een ziekte of handicap? Dan zult u als mantelzorger merken dat de zorg steeds meer van u vraagt. Wilt u leren hoe u de balans kunt (her-)vinden tussen zorgen voor een ander en zorgen voor uzelf? Dan is deze cursus wat voor u.

Wat leert u?
De cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten. U leert tijdens de cursus onder andere uw gevoelens en grenzen aan te geven, de balans tussen stress en ontspanning, uw kwaliteiten te benutten, te vragen om hulp en heldere communicatie en vergroten van uw assertiviteit. Uw uiteindelijke leerdoel is het vergroten van uw eigen kracht.

Wanneer en waar?
De cursus start maandag 28 februari van 13.00 tot 16.00 uur in Verpleeghuis Gaasperdam, Soesterdijkstraat 4, en bestaat uit zeven wekelijkse bijeenkomsten. Het maximale aantal deelnemers is 12, dus wees er snel bij. De cursus is gratis.

Meer informatie en aanmelding
Markant, Centrum voor Mantelzorg, 020 8868800 of Loket Zorg en Samenleven Zuidoost, 020 2525777; bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur of http://www.markant.org
---