RTL Group

Culinaire strijd tussen jonge professionals in nieuwe 'Topchef'

Vanaf maandag 28 februari staat in de vooravond van RTL 5 een nieuwe reeks Topchef op het menu. Werd in de vorige serie gezocht naar de Beste amateurkok van Nederland, nu barst de strijd in de keuken los tussen jonge professionals. Kookliefhebbers die dromen van een carrière als chefkok.

Meesterkok Robert Kranenborg en chefkok Julius Jaspers leggen de lat deze keer een stuk hoger, want de kandidaten beschikken al over de nodige kennis en kunde in de keuken. De hoofdprijs liegt er dan ook niet om. De winnaar krijgt een baan als chef de partie in een gerenommeerd restaurant. De strijd wordt fel, want wie mag zich Topchef 2011 noemen en sleept deze droombaan in de wacht?

De eerste week van Topchef staat in het teken van een groots opgezette voorronde. Maar liefst 128 geselecteerde kandidaten moeten zichzelf in korte tijd bewijzen tegenover Kranenborg en Jaspers, waarna er aan het einde van de week nog 64 chefkoks in spe over zijn. Zij gaan twaalf weken lang de culinaire strijd met elkaar aan.

Ook in deze serie worden Kranenborg en Jaspers bijgestaan door diverse Nederlandse topchefs, die stuk voor stuk één of meer Michelin-sterren op hun naam hebben staan.

Uitzending RTL 5: vanaf maandag 28 februari, op werkdagen tussen 19.00 en 20.00 uur.

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karin Bouwknegt, 035 - 6718598 of Karin.bouwknegt@rtl.nl. Fotomateriaal van Topchef is te downloaden via www.rtlbeeldbank.nl of op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl.