Gemeente Doetinchem

Verkiezingstour: Provinciale bestuurders bezoeken Doetinchem

bericht, 22 februari 2011

Op maandag 28 februari organiseert de Regio Achterhoek een verkiezingstour per trein voor de Gelderse lijsttrekkers. Maar liefst 24 Gelderse politici zijn van plan naar de Achterhoek te komen. Een unieke gelegenheid voor inwoners van de Achterhoek om in gesprek te gaan met hun provinciale volksvertegenwoordigers. De bestuurders stappen ook uit in Doetinchem.

De Gelderse lijsttrekkers en kandidaat-Statenleden krijgen tijdens deze verkiezingtour per trein de gelegenheid in debat te gaan met bestuurders, ondernemers, maatschappelijke organisaties en inwoners van de Achterhoek. Tijdens de tour (tussen Arnhem-Winterswijk en Winterswijk-Lievelde) kunnen de provinciale politici met Achterhoekers praten over belangrijke vraagstukken in de regio. Voor iedere treinrit is een thema van de Achterhoek Agenda 2020 gekozen: Vitale leefomgeving, Innovatieve economie en Slim & snel verbinden. Op de drie stopplaatsen volgt een breder openbaar debat over de onderwerpen. De debatten worden gevoerd in Doetinchem, Winterswijk en Lievelde. Iedereen is van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

Programma:
12.45 - 13.45 uur: Debat over de Vitale leefomgeving (zorg, onderwijs, wonen, cultuur)
Locatie: Wedeo, Terborgseweg 106 in Doetinchem

16.00 - 17.00 uur: Debat over Slim en snel verbinden (mobiliteit) Locatie: Hotel Restaurant Reijerink, Lievelderweg 118 in Lievelde

14.50 -15.40 uur: Debat over de Innovatieve economie (o.a. duurzame energie-opwekking)
Locatie: Stationsrestauratie Winterswijk, Stationsstraat 32 in Winterswijk