Gemeente Zoetermeer

Voorjaarsvakantie bij de stadsboerderijen

Kinderen hoeven zich in de voorjaarsvakantie niet te vervelen. Bij stadsboerderij Het Buitenbeest kunnen zij van maandag 28 februari tot en met vrijdag 4 maart meehelpen met het verzorgen van de dieren tijdens een `dagje stadsboerderij'. Op woensdag 2 maart kunnen kinderen knutselen bij stadsboerderij De Weidemolen. Het `dagje stadboerderij' bij De Balijhoeve is in de voorjaarsvakantie inmiddels volgeboekt.

Dagje stadsboerderij
Tijdens een dagje stadsboerderij verzorgen kinderen de boerderijdieren. De begeleider vertelt ze van alles over de boerderijdieren. Ook is er tijd om de dieren te knuffelen. Tussen de middag kunnen de kinderen genieten van een gezonde, biologische lunch. Ze mogen ook een bezoekje brengen aan het naastgelegen VrijeTijdsCentrum om te knutselen. De dag duurt van 10.30 tot 16.00 uur en kost EUR 10,- per kind. De activiteit is geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Er is dagelijks plaats voor tien kinderen.
Aanmelden kan bij Het Buitenbeest, Voorweg 93, telefoon 079- 352 0624.

Knutselen
Op woensdag 2 maart kunnen kinderen van 14.00 tot 16.00 uur een tuinkersmannetje maken bij stadsboerderij De Weidemolen. Ze gaan een bloempotje versieren met ogen en voeten. In het potje zaaien ze tuinkers. Als de tuinkers opkomt lijkt het net of de haren van het mannetje groeien. Deze activiteit is gratis en aanmelden is niet nodig. Stadsboerderij De Weidemolen ligt aan de Burgemeester Middelberglaan 2 in de wijk Oosterheem.

Natuur ontdekken
De drie stadsboerderijen zijn onderdeel van team Natuur- en Milieueducatie van de gemeente. Zij organiseren geregeld activiteiten om te ontdekken hoe leuk en zinvol de natuur om ons heen is.

De boerderijen zijn dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie over de stadsboerderijen vindt u in de digitale balie.