Cedicam met Equens in commercieel partnership

28/02/2011 10:07

PR Newswire

PARIJS en UTRECHT, Nederland, February 28, 2011 /PRNewswire/ -- CEDICAM, dochteronderneming voor betalingsverwerking van de Crédit Agricole Group en Equens SE hebben vandaag bevestigd dat ze een overeenkomst hebben getekend voor een commercieel partnership. Deze overeenkomst is het eerste tastbare resultaat van de gesprekken die sinds eind 2009 worden gevoerd. De partijen hebben dezelfde visie op de strategische ontwikkelingen in de Europese markt voor het elektronische betalingsverkeer, en maken dit kenbaar middels deze overeenkomst. Het commerciële partnership biedt unieke kansen in Frankrijk, Duitsland, Nederland en Italië, waar de klanten van beide organisaties van kunnen profiteren.

CEDICAM en Eq uens hebben eerder aangegeven dat ze samen de volgende doelstellingen willen realiseren:

Het combineren van volumes en het ontwikkelen van synergie om de verwerkingskosten per transactie verlagen

Het stimuleren van groei om meer technische en commerciële expertise en brede regionale dekking te kunnen bieden.

Binnen de context van de overeenkomst hebben CEDICAM en Equens gezamenlijke projecten gedefinieerd waarmee ze deze doelstellingen kunnen behalen. Daarnaast moeten deze projecten tastbare voordelen opleveren en tegemoetkomen aan de toenemende vraag van banken om lagere verwerkingskosten. Met deze gezamenlijke projecten moet het volgende worden bereikt:

Het definiëren en implementeren van de operationele voorwaarden voor het koppelen van de systemen van CEDICAM en Equens en het uitwisselen van transacties ('in-cloud' verwerking).

Het delen van expertise voor het optimaliseren van de activiteiten op het gebied van IT-ontwikkeling.

Het optimaliseren van de leveringsvoorwaarden voor hardware en software.

Het onderzoeken van nieuwe kansen door middel van mogelijke nieuwe partnerships met de Europese dochterondernemingen van de Crédit Agricole Group.

De partijen zullen bovendien hun huidige Europese aanwezigheid kunnen uitbreiden (door bijvoorbeeld cross-selling van services aan hun respectieve Europese klanten) en daarmee schaalvoordelen kunnen realiseren.

Marc Carlos, Head of Payment Systems and Services bij Crédit Agricole S.A. en voorzitter van CEDICAM: "We zijn ervan overtuigd dat het werken aan een sterk commercieel partnership de meest pragmatische aanpak is voor het realiseren van meer resultaten en voordelen op de korte termijn. Deze overeenkomst is een grote stap in de richting van de implementatie van onze gedeelde strategische visie op de Europese markt van betalingsverkeer."

Michael Steinbach, voorzitter van de Board of Directors van Equens: "Dit partnership is een belangrijk onderdeel van onze Europese strategie. Deze omvangrijke commerciële overeenkomst tussen Crédit Agricole, CEDICAM en Equens biedt grote kansen voor alle partijen op het gebied van schaal en bereik in de Europese markt voor girale en kaarttransacties".