Hulpverlening Gelderland Midden

Restaurant Campman totaal uitgebrand

RENKUM Restaurant Zalencentrum Campman in Renkum is zondagmiddag 27 februari totaal uitgebrand. De brand ontstond in de keuken en het vuur sloeg razendsnel om zich heen. De gasten zagen dat de brand niet zelf geblust kon worden en riepen op tot evacuatie. Er vielen geen slachtoffers.

Voor enen ontstond de brand bij de frituurpan in de keuken van het restaurant aan de Hartenseweg in Renkum. Hierop probeerde het personeel de brand te blussen met een blusdeken, maar dat ging niet meer. Onmiddellijk werd 112 gebeld. De gasten waren alert en sommeerden iedereen het pand te verlaten. Zij zijn met de 10 personeelsleden en de eigenaar opgevangen in een naburig restaurant.

Toen de brandweer arriveerde brandde het pand al. De brandweer schaalde direct op naar grote brand en liet wagens uit de hele regio aanrukken. Met zeker 35 brandweerlieden is de brand bestreden. Zij kon niet voorkomen dat het pand totaal uitbrandde. De rook was enorm en in de wijde omgeving te zien. Dat trok ook veel kijkers naar de brand. Na ruim anderhalf uur, even na half drie, werd brand meester gegeven. Het woonhuis van de eigenaar naast het complex is behouden gebleven. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend.