Gemeente Zwartewaterland


Nieuws- en Persberichten

Afvalcontainers in Zwartewaterland een uur later aan de weg

Nieuwe aanbiedtijd van 08.00 uur voorkomt overlast en vergroot de service voor de inwoners

Vanaf maandag 28 februari mogen inwoners van de gemeente Zwartewaterland hun afvalcontainers en de zakken voor plastic verpakkingen op de inzameldag vóór 08.00 uur aan de weg zetten. Voorheen was dit vóór 07.00 uur. Met deze maatregel geven de gemeente en ROVA gehoor aan geluiden uit de samenleving, waaruit bleek dat het te vroeg aanbieden van containers overlast veroorzaakte. De aanpassing van het inzameltijdstip moet bereiken dat inwoners hun containers alleen op de inzameldag aan de weg zetten. Op deze manier wordt geluidsoverlast, zwerfafval en vandalisme voorkomen.

De nieuwe aanbiedtijd geldt voor alle inzameldagen Vanuit de gemeente Zwartewaterland komen regelmatig reacties van inwoners die zich storen aan het plaatsen van afvalcontainers en zakken. Met name op zondagavond is dit het geval. Daarnaast leidt het aanbieden van containers en zakken op de avond vóór de inzameldag vaak tot overlast. Voor de gemeente en ROVA was dit aanleiding om de tijdstippen van de inzameling onder de loep te nemen.

Door een uur later te starten met de inzameling, wordt het voor inwoners makkelijker om de containers en zakken op de inzameldag zelf aan de weg te zetten. De nieuwe aanbiedtijd van 08.00 uur geldt voor alle inzameldagen en voor alle afvalsoorten (restafval, gft-afval, oud papier en plastic verpakkingen).
De gemeente en ROVA rekenen op de medewerking van de inwoners, zodat overlast door te vroeg geplaatste containers tot het verleden behoort.