Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 10.50 uur

Utrecht, 28-02-2011

Automobilist onwel: drie aanrijdingen

SOESTERBERG/LEUSDEN Een automobilist die onwel werd, veroorzaakte aan het begin van zondagavond 27 februari vlak achter elkaar drie aanrijdingen.

Rond 18.15 uur kreeg de politie de melding dat een automobilist die kennelijk dronken was over de Rijksweg A28 vanuit de richting van Utrecht in de richting van Amersfoort reed. Terwijl agenten onderweg waren, kwam de melding dat er een ongeluk op de A28 ter hoogte van Soesterberg had plaatsgevonden. Daarbij was een 21-jarige automobilist uit Twello van achteren door een auto aangereden. Daardoor raakte de Twelloër in de berm, botste tegen een verkeersbord en kwam in de berm tot stilstand. De andere auto was doorgereden. De Twelloër en zijn 49-jarige vader (eveneens uit Twello) die bij hem in de auto zat, raakten gewond. Beiden werden naar het ziekenhuis gebracht. De zoon bleek een hersenschudding te hebben opgelopen en de vader een gekneusde schouder. Zij mochten na onderzoek het ziekenhuis verlaten.

De doorgereden automobilist nam op de A28 de afslag Leusden-zuid. Aan het eind van de afrit volgde hij niet de weg naar rechts, maar reed rechtdoor, belandde in de berm, reed een heuvel en werd gelanceerd. Daarna raakte hij een boom, waarbij de afdruk van de bumper van de auto op ongeveer vijf meter hoogte zat. De automobilist, een 26-jarige man uit Alphen aan den Rijn, raakte gewond. De politie en ambulance kwamen ter plaatse. Bij onderzoek door het ambulancepersoneel bleek dat de Alphenaar suikerpatiënt was, een hypo had gehad en daardoor onwel was geworden. Er was geen sprake van alcoholgebruik. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De Alphenaar bleek niet alleen de aanrijdingen op de A28 en op de afslag bij Leusden-zuid te hebben veroorzaakt, maar vlak daarvoor ook nog één op de Rijksweg A12 (verdere gegevens onbekend).

Bijna tien keer de limiet

BAARN Een beginnend bestuurder maakte het aan het begin van de nacht van zondag 27 op maandag 28 februari wel heel bont met zijn alcoholgebruik: bijna tien keer de wettelijke limiet.

Rond 00.40 uur controleerden agenten een 37-jarige automobilist uit Baarn op de Drakenburgerweg. Uit de blaastest bleek dat hij beduidend te veel alcohol had gedronken en de agenten hielden hem aan.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Baarnaar 860 ug/l, bijna tien keer de limiet van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.