Gemeente Cranendonck


Zin in `n kom koffie?

Het was vorige week maandag behoorlijk koud, maar tijdens de weekmarkt in Budel was het toch gezellig. Op de markt voor het Schepenhuis konden bezoekers terecht voor een warme kop koffie met iets lekkers. En voor een gesprekje over ondersteuning en zorg in Cranendonck met medewerkers van de gemeente. Donderdags was er ook koffie op de weekmarkt in Maarheeze.

DSC01978-sm Waarom deze actie? De gemeente Cranendonck is bezig met de voorbereidingen voor een nieuw Wmo-beleidsplan. Dit moet een plan worden dat echt is toegespitst op de Cranendonckse situatie. En hoe kunnen we dat beter bereiken dan door gewoon met onze inwoners te gaan praten? Op deze manier hopen we dan ook een beter idee te krijgen van wat er onder onze inwoners leeft als het gaat om ondersteuning en zorg.

Op de markt hebben we al ervaren dat het onderwerp zeker leeft en hebben we interessante gesprekken gevoerd. De koffie-actie op de markt staat niet op zichzelf maar is onderdeel van een campagne. De kern van die campagne zijn de huiskamergesprekken. We hebben per kern een of meer graag geziene inwoners bereid gevonden om hun eigen huiskamer open te stellen voor een gesprek met andere dorpsgenoten over hoe we elkaar helpen, onder het motto `Zin in 'n kom koffie?' De gesprekken vinden plaats bij:

* Willem-Jan van Hapert, en Jurgen van Riet (Budel)
* Marloes Seelen en Noud van Leeuwen (Budel-Schoot)
* Angeline van der Wal (Budel-Dorplein)

* Frans Claes (Gastel)

* Riek Immers (Soerendonk)

* Riek van Himbergen (Maarheeze)

Deze mensen stellen voor drie of vier avonden hUN huis open en worden bijgestaan door gemeenteambtenaren.

De gesprekken vinden deze week al plaats en lopen door na de carnavalsweek. Als u geĂŻnteresseerd bent kunt u nog deelnemen. U kunt ook bellen met Piet Schrijver: 431147.