Politie Hollands Midden

Moerkapelle - Aanhoudingen na verdachte situatie bij woningen

Moerkapelle, 28-02-2011 o De politie heeft zaterdag 26 februari rond 22.00 uur twee mannen van 39 en 42 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden.

Een getuige belde naar de politie toen een persoon bij diverse woningen waar geen licht brandde aanbelde. De persoon was kort daarvoor uit een auto gestapt die parkeerde op de hoek van de Nassaustraat. Ook werd aan de achterzijde van de woningen gekeken. De persoon stapte weer in de auto waarna het voertuig wegreed. Terwijl agenten naar de locatie reden kwam er een tweede soortgelijke melding binnen. Dit keer werd er bij woningen op de Hollevoeterlaan gekeken.

De bewuste auto en twee inzittenden werd in de straat aangetroffen. De 39-jarige man ging er vandoor toen agenten hem wilden meenemen naar het bureau om zijn identiteit vast te stellen. De man werd kort daarna aangehouden. In de auto werden inbrekersgereedschap aangetroffen. Hierop werd ook de tweede persoon aangehouden. Later op het bureau werd bij de 39-jarige man in zijn kleding een zogenoemde plastic flipper, om deuren te openen, aangetroffen. Ook bleek dat hij een valse naam had opgegeven. De politie doet verder onderzoek.