CDA


Drenthe | CDA'ers zetten de eindsprint in: op naar 10 zetels maandag 28 februari 2011

Het CDA heeft de eindsprint ingezet op weg naar de verkiezingen op woensdag a.s. Het doel is om tien zetels in de wacht te slepen. In de meest recente peilingen staat het CDA op zeven zetels. Nog een tandje erbij moeten de CDAâers gedacht hebben, toen ze zaterdagmorgen op de fiets stapten in sportschool Flex Health Club in Emmermeer. De sportschool heeft het CDA tijdens de campagne flink ondersteund. Daarvoor werden ze afgelopen zaterdag hartelijk bedankt.

Idris Candir, eigenaar van de sportschool Flex Health Club in Emmermeer, zegt dat hij het van belang vindt dat politieke partijen zich sterk maken voor sport en gezondheid. Dat doet het CDA en wil dat ook in de toekomst bij een krimpende bevolking blijven doen. Er moeten volop mogelijkheden blijven om te sporten. âZowel gemeentelijke sportvoorzieningen als particuliere sportscholen spelen een rol in het aanbod. Ze zullen de komende jaren ongetwijfeld meer moeten gaan samenwerkenâ, zegt campagneleider en wethouder in Emmen, Henk Jumelet. Idris Candir en Aydo Topcuoglu steken alvast uitnodigend de hand uit.

Ook de zaterdagmorgengroep van Flex Health Club draagt een steentje bij in de campagne. Ze willen niet onderdoen voor de sportieve groep jonge skaters die vorige zaterdag de CDA-ers bij de campagne hielpen. Voor de gelegenheid deed de spinninggroep van Flex Health de groene shirts aan om samen met de CDA'ers enkele kilometers te fietsen. Op bijgaande foto is te zien hoe campagneleider Henk Jumelet, lijsttrekker Henk Klaver en kandidaat Greet Seinen, eerste vrouw voor Zuid-Oost Drenthe op de lijst, de eindsprint inzetten.