Politie Twente

Tijdens een verkeerscontrole op de A1 zijn 410 processen-verbaal uitgeschreven De Lutte
Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft samen met het Grensoverschrijdend Politieteam op zondag 27 februari een verkeerscontrole op de A1 ter hoogte van De Lutte gehouden. Van de 3424 gecontroleerde voertuigen overschreden 410 bestuurders de maximumsnelheid van 120 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 160 km/h. Een Poolse bestuurder werd staande gehouden omdat hij niet hands-free aan het telefoneren was. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,05 promille uit. De man heeft een tijdelijk rijverbod gekregen. Omdat hij niet in staat was de boetes ter plaatse te betalen is zijn voertuig gegijzeld door de politie, tot de man zijn bekeuringen betaald heeft. Het Grensoverschrijdend Politieteam (GPT) is een samenwerkingsverband tussen de Koninklijke Marechaussee district Noord-Oost, Politie regio Twente, Bundespolizei-inspektion Bad-Bentheim en Landespolizei Niedersachsen en Nordrhein-Westfalen. Het team voert in het grensgebied gemengde Nederlands-Duitse surveillances uit om grensoverschrijdende delicten, zoals mensenhandel, drugssmokkel en voertuigcriminaliteit te bestrijden.

(2011018081)

Poolse man aangehouden voor poging doodslag Haaksbergen
Een 21-jarige man uit Polen werd maandag 28 februari aangehouden voor poging doodslag op een 63-jarige man.

In de nacht van zondag 27 februari op maandag 28 januari kreeg de politie melding van een onenigheid bij een woning aan de Welmerweg in Haaksbergen. Een 63-jarige man ging bij zijn door Poolse mensen verhuurde woning kijken. Hij had het vermoeden dat zijn woning werd gesloopt in verband met geluidsoverlast. Toen de 63-jarige bij zijn woning kwam bleken de huurders zwaar onder invloed te verkeren. Een van de mannen, een 21-jarige Poolse man gooide twee bierflessen naar de 63-jarige, die hij ter nauwer nood kon ontwijken. Vervolgens pakte de 21-jarige een vleesmes en wilde de 63-jarige hiermee steken. De 63-jarige kon zich verweren en raakte wonderwel niet gewond. De gearriveerde politie kon de 21-jarige Pool vervolgens aanhouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011018109)

Kabeldief aangehouden
Wierden
Een 26-jarige man uit Almelo werd maandag 28 februari aangehouden, omdat hij verdacht wordt van diefstal van diverse kabels.

Maandag 28 februari omstreeks 01.40 uur zag een oplettende getuige onbekende mannen spullen van een bouwterrein aan de Dikkensweg stelen. De goederen werden in een geparkeerde auto geladen. De ingeschakelde politie kon een 26-jarige man uit Almelo op heterdaad aanhouden toen hij naar de betreffende auto liep. De twee andere mannen werden niet meer aangetroffen. De 26-jarige verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. In de in de buurt geparkeerde auto werden de gestolen kabels aangetroffen. De politie doet verder onderzoek naar de andere twee verdachten en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. (2011018111)

Winkelkraak, politie zoekt getuigen Boekelo

In de vroege ochtend van maandag 28 februari omstreeks 04.30 uur heeft er een inbraak plaats gevonden in een winkel aan de Beckumerstraat in Enschede.

De inbreker had een ruit ingegooid en ging er vandoor met een zak vol gestolen rookwaar. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de inbraak. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Enschede-West 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011018127)


-----------------------

28 februari 2011