Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 28 februari 2011

Vrijwilligerswerk inspireert!
Vrijwilligers Centrale Amsterdam lanceert twee nieuwe sites

De Vrijwilligers Centrale Amsterdam lanceert deze week twee nieuwe websites en speelt daarmee in op de huidige trend in de samenleving waarin mensen elkaar steeds makkelijker en sneller mobiliseren voor allerlei maatschappelijke acties. www.vca.nu inspireert vrijwilligers, organisaties, overheid en bedrijven en geeft hen alle mogelijke informatie om zich in te zetten voor de maatschappij. Op www.vrijwilligersnetwerk.nu kun je de diverse 'banken' van de VCA raadplegen.

Gelukkig en gezond
In Amsterdam zijn ruim 200.000 mensen die best vrijwilligerswerk willen doen, maar die nog niet dé vrijwilligersorganisatie of hét buurtinitiatief hebben gevonden dat bij hen past. En dat is jammer, want er zijn zoveel mooie en zinvolle projecten in de stad. Bovendien levert vrijwilligerswerk ook de vrijwilliger veel op. Uit onderzoek blijkt dat zij gelukkiger èn gezonder zijn dan mensen die geen vrijwilligerswerk doen! Met deze nieuwe websites wordt het Amsterdamse vrijwilligerswerk aantrekkelijker en makkelijker om te vinden.

Vrijwilligersnetwerk
De vacaturebank van de VCA is ondergebracht in een aparte website: www.vrijwilligersnetwerk.nu. Daar kunnen alle partijen die elkaar zoeken en nodig hebben om tot allerlei mooie en zinvolle activiteiten te komen, elkaar vinden. Behalve naar bijna 1600 vrijwilligersvacatures, kunnen bezoekers ook zoeken naar honderden vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en bedrijfsprojecten. Met dit netwerk hopen we Amsterdammers nog beter te helpen bij het vinden van een interessante, leuke en nuttige vrijwilligersactiviteit.

Twitter
Natuurlijk kun je ook via diverse sociale media op de hoogte raken van het aanbod van de VCA. Via Twitter worden de nieuwste vacatures, de Vacature van de week, evenementen en workshops verspreid. Via onze LinkedIn kom je in contact met een professioneel netwerk dat zich op allerlei manieren bezighoudt met vrijwilligerswerk. Op ons YouTube kanaal zie je diverse leuke filmpjes over vrijwilligerswerk in Amsterdam.

Bedrijven
Op www.vca.nu kunnen ook bedrijven terecht voor informatie over de mogelijkheden om hun werknemers als vrijwilliger in te zetten. De bedrijfsprojecten zijn een nieuw onderdeel op www.vrijwilligersnetwerk.nu. Deze vacatures zijn geschikt voor werknemers die in groepsverband vrijwilligerswerk willen doen of die hun expertise willen inzetten bij een vrijwilligersorganisatie. Ons doel is dat bedrijven en maatschappelijke organisaties elkaar makkelijker kunnen elkaar vinden. We geven daarom ook een overzicht van andere organisaties die op dit gebied werkzaam zijn.

Tips & opmerkingen
Wij zijn benieuwd naar uw mening over onze nieuwe websites. U kunt ons een mailtje sturen of de poll invullen op www.vca.nu. Met uw kritiek en tips zullen we de sites de komende maanden verder verbeteren!



Ingezonden persbericht