Gemeente Heemskerk


maandag, 28 februari 2011

Hondenbezitters in Broekpolder ontvangen deze week post

Deze week vinden de hondenbezitters in het Heemskerkse deel van Broekpolder een envelop in de bus waarin een brief, een hondenpoepzakje en de brochure hondenbeleid te vinden zijn. Dit met het doel om medewerking te vragen de hondenpoep op te ruimen of het daar te laten waar het opgeruimd wordt. Ook wordt gevraagd om de honden aan te lijnen, behalve op die plaatsen waar de honden los mogen lopen.

Er zijn 500 honden geregistreerd in heel Broekpolder. Stel je eens voor hoeveel hondenpoep zij met elkaar produceren!? De hondenbezitters in het Beverwijkse deel krijgen daarom binnenkort dezelfde brief, maar dan afgestemd op de Beverwijkse situatie.

Hondenpoep scoort in Nederland hoog op de irritatieladder. Om daar wat aan te doen probeert de werkgroep Algemene Voorzieningen van buurtteam Broekpolder dit onderwerp op een 'luchtige en positieve' manier aan de orde te stellen. Regels in het kort: in heel Broekpolder geldt een aanlijnplicht en tevens een opruimplicht, behalve op de hondenlosloopplaatsen. Deze hondenlosloopplaatsen worden aangegeven met borden. In de Broekpolder zijn drie uitlaatplekken: op de Vlaskamp, bij de Richel en in het Florispark.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de voorbereiding van de hondendag, deze wordt gehouden op zondag 29 mei van 12.00 tot 16.00 uur op De Vlaskamp. Het wordt een hondvriendelijke dag met demonstraties, kinderactiviteiten, informatie en een wedstrijd. Nadere informatie volgt in de lokale media.

---