Provincie Flevoland

Levend Kieskompas groot succes

Publicatiedatum: 28 februari 2011

Afgelopen zaterdag 26 februari speelden de Flevolandse politici onder leiding van André Krouwel een levend kieskompas. Aan de hand van stellingen kozen zij positie op de vloer waar in kleurrijke vakken de opties van `helemaal mee oneens' tot `helemaal mee eens' waren aangegeven. Verrassend effect was dat daardoor heel duidelijk werd hoe sommige partijen alleen staan in een enkel standpunt.

Levend Kieskompas was georganiseerd in het kader van de open dag van Flevoland. De gedachte was om bezoekers van deze dag het spel te laten spelen. Bezoekers kozen er liever voor om anderen in actie te zien, dan zelf politieke kleur te bekennen. Krouwel lukte het daarbij toch om voor de microfoon telkens het publiek te laten reageren op de uitkomsten. Rondom het levend kieskompas presenteerden de politici zich op een verkiezingsmarkt. Zwevende kiezers konden ook gebruik maken van de diensten van Krouwel als stemtherapeut, die de zwever zacht hielp landen bij een passende partij.

De NOS heeft van de middag een item samengesteld. In het 18.00 uur journaal op radio 1 en in een uitzending via internet op het NOS kanaal is hieraan aandacht besteed. Bekijk de video door te klikken op de link rechts op deze pagina.