Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 28 februari

Alkmaar, 28-02-2011 o 13.00 uur

Vernieling en brandstichting

Medemblik, zondag 27 februari

Op zondagmiddag omstreeks 16.50 uur kreeg de politie een melding dat er brand was in een betonnen buis langs de Admiraliteitsweg in Medemblik. Ter plaatse bleek een schuurtje, waarin onder anderen speeltoestellen liggen opgeslagen, was opengetrapt. Speelgoed was in een grote betonnen buis gestopt en vervolgens aangestoken. Een getuige had een groep kinderen van die plaats weg zien rennen. Het zou gaan om een groep kinderen tussen de 12 en 14 jaar. De brand kon door de politie worden geblust. De politie doet onderzoek naar de groep kinderen.

Vrachtwagens in brand

Zwaag, zondag 27 februari

Op zondagmiddag omstreeks 12.10 uur bleek er brand te woeden op een bedrijfsterrein aan De Oude Veiling in Zwaag. Op het afgesloten terrein van een transportonderneming stonden twee vrachtwagens in brand. Door de brand raakten deze voertuigen totaal vernield. Twee andere vrachtwagens en opleggers raakten door de brand beschadigd.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Bij de brand raakte niemand gewond.

Diefstal auto

Alkmaar, maandag 28 februari

In de nacht van zondag op maandag, tussen 23.00 en 07.30 uur, werd een auto ontvreemd vanaf de Van der Meijstraat in Alkmaar. Hier werd ingebroken in een woning waarbij autosleutels buit werden gemaakt. De inbrekers kwamen de woning vermoedelijk binnen door het slot van de voordeur te manipuleren. Uit de woning verdwenen onder anderen een spelcomputer, een portemonnee met geld en pasjes en de sleutels. De auto, die bij het pand geparkeerd stond, werd gestolen. Het ging om een grijze Toyota Avensis met kenteken 03-FK-TS.

Woninginbraak

Alkmaar, zondag 27 februari

Op zondag werd tussen 12.30 en 21.20 uur ingebroken in een woning aan de Stetwaard in Alkmaar. De daders kwamen binnen door aan de achterzijde van het pand een bovenraampje te forceren. De inbrekers doorzochten het hele pand en gingen er onder anderen met sieraden vandoor.

Schagerbrug, zondag 27 februari

Op zondag werd tussen 12.30 en 23.15 uur ingebroken in een woning aan de Burg. De Moorstraat in Schagerbrug. De daders kwamen het pand binnen door de voordeur met grof geweld open te breken. Uit de woning werd een laptop meegenomen.

Zwaag, zondag 27 februari

Tussen zaterdagmiddag 12.00 uur en zondagavond 23.30 uur werd er ingebroken in een woning aan de Brandnetel in Zwaag. De daders kwamen binnen door op grove wijze de achterdeur te forceren. Hierdoor is veel schade ontstaan. Het is nog onduidelijk of er iets is buitgemaakt.

Alcoholcontrole

Markenbinnen, zondag 27 februari

Op zondagavond omstreeks 21.15 uur controleerde de politie op de Provincialeweg in Markenbinnen een 35-jarige vrouw uit Assendelft in een personenauto. De vrouw bleek alcohol te hebben gebruikt. Zij blies 780 ug/l. Dat is drieënhalf keer het voor haar geldende maximum van 220 ug/l. De vrouw kreeg en proces-verbaal. Ook moest zij haar rijbewijs inleveren.

Alkmaar, zondag 27 februari

Op zondagavond omstreeks 22.45 uur raakte een 41-jarige automobilist uit Haarlem betrokken bij een kleine aanrijding op de Dijk in Alkmaar. Bij controle bleek de man onder invloed van alcohol te verkeren. Hij blies 565 ug/l. Dat is tweeënhalf keer het voor hem toegestane maximum. Hij kreeg een proces-verbaal. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Alkmaar, maandag 28 februari

Op maandagmorgen omstreeks 01.05 uur controleerde de politie op het Verkeersplein Kooimeer in Alkmaar een 47-jarige Alkmaarder. Bij controle bleek de man onder invloed van alcohol te verkeren. Hij blies 755 ug/l. Dat is drieënhalf keer het voor hem toegestane maximum. Hij kreeg een proces-verbaal. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Asbest van aanhanger gevallen

Medemblik, donderdag 24 februari

Door de Milieudienst Westfriesland werd op de Klinkhamer in Medemblik een partij asbest aangetroffen. Het gaat vermoedelijk om asbesthoudend materiaal dat bij de sloop van bijvoorbeeld een schuurtje is vrijgekomen. Gezien de hoeveelheid die werd achtergelaten is het materiaal mogelijk van een open aanhanger afgevallen. De mogelijkheid bestaat echter ook dat het bewust op de Klinkhamer is gedumpt.

Het incident heeft vermoedelijk plaats gevonden op donderdag 24 februari tussen 06.00 en 08.10 uur.

De milieudienst van de politie verzoekt de eigenaar of eventuele getuigen om zich te melden. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).