KNHS

Rabosport TV op bezoek bij eventing kaderleden
28 februari 2011


De trainingen van de jeugdkaderleden eventing zijn in volle gang. De ponycombinaties, junioren en young riders zijn de trainingen voor het nieuwe jaar begonnen met diverse dressuur- en springlessen. Daarbij krijgen ze springles van Sven Harmsen en staat Roeli Bril in de dressuurbaan. Zaterdag 26 februari kwam Rabosport TV een kijkje nemen.

De lessen van Roeli Bril zijn voor veel kaderleden niet nieuw, maar daarom zeker niet minder leerzaam. Bril is gewend te werken met paarden en ruiters uit verschillende discplines en weet zijn aanwijzingen steeds duidelijk en enthousiast over te brengen. Het is de derde keer dit jaar dat ik deze groep les geef en ik zie al duidelijk verbeteringen, ze zijn hard aan het werk.

Voor de meeste van de eventing kaderleden zijn de lessen van jeugd bondschoach springen Sven Harmsen wel nieuw. Op zijn eigen duidelijke wijze is Harmsen bevlogen bezig met de jeugd. Zijn directe manier van lesgeven is voor sommigen even wennen, maar wordt door de ruiters zeer enthousiast ontvangen. En ook Harmsen is enthousiast over de combinaties die aan de trainingen meedoen.

Kijk voor het filmpje van deze kadertraining op www.rabosport.nl.