Gemeente Woudrichem

NIEUWS

Jubilerend MAAS! in teken van Vesting3hoekdagen

MAAS! viert haar tiende editie door plannen voor een feestje te smeden. De vesting maakt zich op voor de komst van Jacoba van Beieren, Hugo de Groot en Hendrik Hamel. Zijn de Woerkummers daar klaar voor? MAAS! presenteert een programma met interviews, humor, discussie en debat. Van, voor en door vestingbewoners en natuurlijk voor iedereen die geïnteresseerd is in het wel en wee van de historische vesting van Woudrichem.

Zwijnen

Woerkums eerste burger schuift aan om te vertellen wat de bedoeling is van de Vesting3hoekdagen. Wat mogen de bewoners verwachten? Gaat de vesting terug naar de middeleeuwen met stro en zwijnen op straat? Komt Jacoba incognito met föhn en tattoos aangevaren? Wie is Hendrik Hamel en wordt het niet eens tijd dat Hugo de boekenkist verlaat? Creatief brein Roy Grünewald bedacht het concept voor de Vesting3hoekdagen en licht een tip van de sluier op. Om de ware historie niet om zeep te helpen, wordt streekarchivaris a.i. Hildo van Engen ingevlogen. Hij kondigt alvast de komst van de ware Jacoba-kenner aan.

VIP

De buurtverenigingen doen uit de doeken wat zij gaan versieren, koren zingen uit volle borst(en), het verenigingsleven doet mee en ook de vereniging voor vreemdelingenverkeer is vertegenwoordigd tijdens deze tiende MAAS!. Jacoba staat ook op de kaart bij Hollywoudkenner Jelle Bakker. Wij spreken hem over de `making of' een Jacoba-in Woerkum-film. Er is een `ware Jacoba' verkiezing en de Jacobapenning wordt uitgereikt aan een Woerkumse VIP.

Komt allen naar MAAS! donderdag 10 maart in `t Kruithuis, Arsenaal Woudrichem.

Start om 20:30 uur, zaal open om 20:00 uur. Door steun van de gemeente Woudrichem is de toegang gratis. Kom op tijd, want vol = vol