Algemene Onderwijsbond

28-02-2011

Scholen clusters 3 en 4 verspreiden pamflet passend onderwijs

Op tal van sc holen wordt morgen een pamflet verspreid dat afkomstig is van de landelijke verenigingen in onderwijs voor cluster 3 en 4. In het pamflet worden ouders er op gewezen dat de 300 miljoen euro aan bezuinigingen op het passend onderwijs alle kinderen treft. De AOb ondersteunt de actie van de verenigingen.

`Overal grotere klassen, minder aandacht, minder kansen. NEE mevrouw Van Bijsterveldt, meneer Rutte. Wij pikken het niet!' luidt de boodschap van het pamflet. De verenigingen van cluster 3 en 4 scholen zijn verbolgen over het feit dat het kabinet niet wil luisteren naar de noodkreten uit het veld over de gevolgen van de bezuinigingen op het passend onderwijs. De maatregelen hebben onder meer tot gevolg dat er flink wordt gesnoeid in de expertise rond zorgleerlingen: meer dan zesduizend arbeidsplaatsen gaan verloren, vooral in de ambulante begeleiding en het speciaal onderwijs.

De AOb is al sinds november in actie tegen het door het kabinet ingeplande breekwerk in het fundament van het onderwijs. CDA, VVD en PVV hebben zich op dit punt echter doof getoond voor de argumenten van het onderwijs: die partijen vinden de bezuiniging op zorgleerlingen verdedigbaar en zijn het onderwijs tijdens de behandeling van het voorstel geen centimeter tegemoet gekomen. Met de andere vakbonden en de werkgevers heeft de AOb daarop het overleg met de minister over de verdere invoering van het passend onderwijs geweigerd. Vandaag voert de AOb met de collega's van andere onderwijsorganisaties actie tegen de bezuinigingen in Amsterdam.

Onderaan deze pagina kunt u het pamflet als pdf downloaden. Zie het origineel