Gemeente Tiel


Storing openbare verlichting De Hennepe en Hertogenwijk

In twee wijken in Tiel is er een storing in de openbare verlichting en branden de straatlantaarns niet. Het betreft een deel van De Hennepe en enkele straten in de Hertogenwijk. Er is een meetwagen nodig om de aard van de storing vast te kunnen stellen.

De storing in de Hertogenwijk betreft de volgende straten: Hertog Adolfstraat, Hertog Eduardstraat, Hertog Willemstraat en Jonge Schutskooilaan.

Volgens de afspraken met de netbeheerder Liander is een storingsmonteur ter plaatse geweest. De monteur heeft de aard van de storing niet direct kunnen vaststellen. Daarvoor is een meetwagen nodig. Het aantal meetwagens is beperkt en daardoor niet meteen beschikbaar. Een meetwagen wordt ingepland aan de hand van de aard en omvang van storingen in het totale elektriciteitsnet van Liander in een groot gebied. Het duurt daarom over het algemeen meerdere dagen voordat een meetwagen beschikbaar is en de storing kan worden verholpen. Er wordt dus aan gewerkt, maar wanneer de storing voorbij is, is op dit moment nog niet te aan te geven.

Lees meer informatie over Storing openbare verlichting.