Gemeente Stadskanaal

Alteveer krijgt een multifunctioneel sport- en evenemententerrein. Het gemeentebestuur van Stadskanaal stelt de raad voor 118.000 euro beschikbaar te stellen. Leader heeft een subsidiebedrag van 79.000 euro toegezegd.

Al geruime tijd is gesproken over de realisatie van een multifunctioneel sport- en evenemententerrein in Alteveer. Hierbij staat de aanleg van een geasfalteerde schaats en skeelerbaan centraal. Bewoners van het dorp hebben zelf de concrete plannen uitgewerkt en de Leadersubsidie aangevraagd.

Inwoners en betrokken verenigingen nemen zelf een deel van de te verrichten werkzaamheden voor hun rekening. Het gaat daarbij om ijsvereniging De Toekomst en de Stichting Trekkertrek Alteveer-Onstwedde, die intensief overleg hebben gevoerd met de stichting Plaatselijk Belang.

Dit heeft ertoe geleid dat een nieuwe stichting is opgericht, die het beheer en de exploitatie van het sport- en evenemententerrein voor haar rekening gaat nemen. Het college is verheugd dat na de realisatie van de plannen de sportmogelijkheden in Alteveer aanzienlijk worden vergroot.

* 28 februari 2011