Gemeente Brummen


Luisterend gemeentelijk oor voor wijkraden

(Oorspronkelijke publicatie datum: 25-02-2011)

Eenmaal per jaar komen gemeentebestuur en alle wijkraden samen om met elkaar over hun samenwerking en andere belangrijke zaken te praten. Vorige week dinsdag 15 februari vond dat overleg plaats in de raadszaal van het gemeentehuis. Alle wijkraden waren vertegenwoordigd en ook de gemeente was met diverse bestuurders en medewekers present.

Samenwerking
Vast onderdeel van de vergadering is een informatief rondje 'langs de wijkraden', waarbij de aanwezige raden vertellen wat hen zoal bezig houdt. Daarnaast stond deze keer ook een inhoudelijke nota op de agenda, namelijk de nota 'Doel en functioneren van wijkraden'. De gemeente Brumment kent op dit moment acht wijkraden. Zij zijn de oren en ogen 'in de wijk'. Het gemeentebestuur hecht veel waarde aan deze functie en werkt aan een goede samenwerking met de wijkraden. De notitie 'Doel en functioneren van wijkraden' wordt in de komende periode afgerond en komt dan in de plaats van de nota 'Doel, nut en noodzaak van wijk- en dorpsraden' uit 2004.

Burgerparticipatie
De samenwerking met de wijkraden past binnen de bredere kadernotitie over burgerparticipatie. Wijkraden zijn namelijk een belangrijke doelgroep waarmee de gemeente rekening houdt bij belangrijke beleidsontwikkelingen en bij grotere uitvoeringszaken die gevolgen hebben voor de leefbaarheid van een bepaald gebied. De nota 'Samen Beter' geeft aan hoe de gemeente organisaties en burgers bij dergelijke belangrijke trajecten betrekken. Meer informatie vindt u op deze speciale pagina.

Wijkcontactfunctionarissen
Iedere wijkraad heeft een collegelid als 'wijkwethouder'. Daarnaast zijn er ook drie wijkcontactfunctionarissen, die als aanspreekpunt fungeren als wijkraden vragen hebben, maar niet weten bij wie ze hiervoor terecht kunnen. Meer informatie over de wijkraden vindt u op deze pagina.