Antwerpen: Eerste fase Renovatie E313 start deze week

28/02/2011 10:01

Vlaamse Overheid

Het Agentschap Wegen en Verkeer begint deze week met ingrijpende herstellingswerken op de E313 in de provincie Antwerpen. De werkzaamheden duren tot medio april.

Het Agentschap Wegen en Verkeer begint deze week met ingrijpende herstellingswerken op de E313 in de provincie Antwerpen. De werkzaamheden duren tot medio april. Het opzet is om zeer intensief de meest beschadigde stroken aan te pakken, net om de hinder voor de weggebruikers in tijd zo beperkt mogelijk te houden. Tot maandagochtend 7 maart blijft complex Massenhoven (afrit 19) afgesloten voor alle verkeer.

De renovatie begint vanaf de splitsing E34 - E313 in de richting van Hasselt over een afstand van 8,6 kilometer. De eerste fase start in de nacht van maandag 28 februari op dinsdag 1 maart en duurt tot maandagochtend 7 maart. De aannemer neemt de toplaag, de onderlaag van de rechterrijstrook en de brugdekvoegen onder handen.

Om de werkzaamheden uit te voeren, moet het verkeer in de richting van Antwerpen over twee versmalde rijstroken rijden. Het verkeer in de richting van Hasselt (de rijrichting van de werfzone) beschikt tijdens weekdagen over twee versmalde rijstroken. Dat is mogelijk omdat er een extra rijstrook gecreëerd wordt door de werfzone te versmallen. In weekenddagen en 's nachts is slechts één rijstrook in de richting van Hasselt beschikbaar. Dan kunnen automobilisten nog louter via een doorsteek in de middenberm langs de werfzone passeren. Om de hinder zo beperkt mogelijk te houden, wordt er 24/24 uur gewerkt.

Tijdens deze eerste fase moet het op- en afrittencomplex Massenhoven (afrit 19) dicht voor alle verkeer. Dat gebeurt om de veiligheid van het doorgaand verkeer te garanderen, net omdat pendelaars dan deels op de pechstrook rijden. Er geldt dan steeds een omleiding via de calamiteitenroute. Automobilisten die daar de snelweg willen oprijden, geraken via de geelkeurige letterborden (F in de richting van Hasselt, G in de richting van Antwerpen) ter plaatse.

Werkzaamheden richting Antwerpen Vanaf vrijdagavond 4 maart tot maandagochtend 7 maart vinden ook werkzaamheden plaats in de rijrichting van Antwerpen. Het gaat om een strook van 400 meter net na de oprit van complex Geel-West (afrit 23). Het verkeer beschikt er plaatselijk maar over één rijstrook, omdat de aannemer de herstellingswerken afwisselend op de eerste en tweede rijstrook uitvoert.

Na 7 maart Na de eerste fase in de herstellingswerken verschuift de werfzone verder op in de richting van Hasselt. Het opzet is om in vier weken tijd de meest beschadigde stroken op de E313 in de rijrichting van Hasselt tussen Ranst en Olen aan te pakken. In april komt de rijrichting Antwerpen aan bod.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel