Ingezonden persbericht


---PERSBERICHT 28 februari 2011---
Harmen Binnema is de Beste Webpoliticus van 2011
Rosa van der Tas, Ger Driessen, Jo Schriek en GroenLinks Noord-Brabant vallen ook in de prijzen.

De winnaars van de Beste Webpoliticus 2011 zijn bekend. De jury koos Harmen Binnema tot Beste Webpoliticus 2011. Ger Driessen heeft de Beste Website en Jo Schriek is de Beste Social Mediagebruiker. De beste Provinciale Partijsite is die van GroenLinks Noord-Brabant. De Publieksprijs Beste Webpoliticus 2011 gaat naar Rosa van der Tas.

Beste Webpoliticus: Harmen Binnema (GroenLinks Noord-Holland) Harmen Binnema is volgens de jury een politicus die heel slim gebruik maakt van het internet. Hij is een voorbeeld voor andere webpolitici. Binnema heeft een overzichtelijke website met een actuele blog en heldere standpunten en hij is actief op diverse sociale media. Binnema's digitale communicatie is persoonlijk en interactief: via de verschillende media houdt hij intensief contact met kiezers en collega-politici. De jury roemt vooral de continuïteit van Binnema: ook buiten verkiezingstijd houdt hij zijn webactiviteiten up to date en levend.

Beste Persoonlijke Website: Ger Driessen (CDA Limburg) De site van Ger Driessen heeft een uniforme, duidelijk herkenbare CDA-stijl, die gecombineerd wordt met een heldere weergave van de inhoud. De website is een goede portal naar de sociale media waarop Driessen actief is. Driessen gebruikt slimme trucs om een groot publiek te bereiken. Zo kun je sommige filmpjes alleen maar bekijken als je ze eerst deelt op een twitteraccount, waardoor iedere follower dus ziet dat je het filmpje aan het kijken bent.

Beste Provinciale Partijwebsite: GroenLinks Noord-Brabant Van de genomineerde Provinciale Partijwebsites springt de website van GroenLinks Noord-Brabant er echt uit. Hoewel de jury nog enkele kanttekeningen heeft bij het webdesign, maakt de site optimaal gebruik van moderne en opvallende middelen om de kiezer te bereiken. Met een 3D-bril kun je filmpjes en plaatjes met diepte bekijken, de rubriek 'Vraag het Paul' zorgt voor originele interactie en de standpunten en speerpunten zijn in een oogopslag te vinden.

Beste Social Mediagebruiker: Jo Schriek (SP Zuid-Holland) Jo Schriek is fervent twitteraar met veel volgers. Volgens de jury twittert hij 'inhoudelijk, interactief en humoristisch'. Twitteren is bij Schriek geen eenrichtingsverkeer. Zelf volgt hij ook veel anderen en hij beantwoordt de aan hem gerichte tweets regelmatig. Naast Twitter is Schriek ook actief op Facebook en LinkedIn.

Publieksprijs Beste Webpoliticus 2011: Rosa van der Tas (D66 Zuid-Holland) Naast de vier juryprijzen reikt de Beste Webpoliticus ook een publieksprijs uit. Heel Nederland kon stemmen op zijn of haar favoriete Beste Webpoliticus. De meeste stemmen kreeg Rosa van der Tas. Het was een spannende strijd. Op plek twee eindigt Roy Bouten (PvdA Limburg), met maar één stem minder. Op drie staat Paul Smeulders (GroenLinks Brabant).

Prijsuitreiking: wilt u erbij zijn?
Vandaag (28 februari) en morgen (1 maart) rijdt de redactie van de Beste Webpoliticus door het land om de winnaars te feliciteren en persoonlijk de prijzen uit te reiken. Neem voor precieze tijden en locaties contact met ons op. U bent van harte welkom als u erbij wilt zijn.

Voor meer informatie en een extra toelichting op de prijzen en winnaars kunt u natuurlijk contact met ons opnemen. De jury bestond uit de redacties van de websites: politiekentwitter.nl, volgdeverkiezingen.nl en bestewebpoliticus.nl.

EINDE PERSBERICHT