Ingezonden persbericht



Shortlist bekend voor prijzen Beste Webpoliticus 2011

Op maandag 28 februari maakt www.bestewebpoliticus.nl bekend wie er in de prijzen vallen in de verkiezing tot Beste Webpoliticus. We reiken één publieksprijs uit en vier juryprijzen in vier categorieën. Afgelopen weken stelden we een uitgebreide nominatielijst samen voor deze categorieën. Daaruit hebben we een voorselectie gemaakt van de kandidaten die het best presteren op het web. Vandaag maken we bekend welke politici of partijen van deze lijst nog in de race zijn voor de juryprijzen.

Categorie: Beste Webpoliticus 2011

Dit is de prijs voor de politicus die het slimst gebruik maakt van de volle breedte van het internet tijdens de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen 2011. Een eigen website is noodzakelijk, de politicus moet ook twitteren. De website dient als portal naar de andere (social) media waarop de politicus actief is, zoals twitter, facebook, hyves, youtube, linkedin etc. De volgende politici voldeden (in willekeurige volgorde) het beste aan deze eisen:


1. Paul Smeulders (GroenLinks Brabant)


2. Gert-Jan Krabbendam (GroenLinks Limburg)


3. Rosa van der Tas (D66 Zuid-Holland)


4. Harmen Binnema (GroenLinks Noord-Holland)


5. Vincent Koerse (GroenLinks Noord-Holland)


6. Annegien Wijnands (PvdA Brabant)


7. Roy Bouten (PvdA Limburg)

Categorie: Beste Persoonlijke Website

Het belangrijkste van de persoonlijke website is dat je direct moet kunnen zien met wie we te maken hebben, van welke partij hij of zij is en uit welke provincie de kandidaat afkomstig is. Alle onderdelen van de website zijn dus belangrijk: het gebruikersgemak, de lay-out, leuke gadgets, links naar andere media, overzichtelijkheid, ga zo maar door.De volgende kandidaten voldoen het beste aan de eisen:


1. Frans Camps (CDA Limburg)


2. Ger Driessen (CDA Limburg)


3. Marusjka Lestrade (D66 Brabant)


4. Rosa van der Tas (D66 Zuid-Holland)


5. Harmen Binnema (GroenLinks Noord-Holland)


6. Jeroen Jansen (VVD Limburg)


7. Retze van der Honing (GroenLinks Friesland)

Categorie: Beste Social Mediagebruiker

Echte social mediagebruikers laten iedere dag via verschillende kanalen iets van zich horen. Ze twitteren minstens een paar keer per dag, updaten hun Facebookstatus regelmatig, delen leuke foto's of nuttige filmpje, reageren persoonlijk en inhoudelijk op de kiezer. Inde race voor de juryprijzen zijn nog:


1. Remco Dijkstra (VVD Gelderland)


2. Eric van Kaathoven (SP Gelderland)


3. Jo Schriek (SP Zuid-Holland)


4. Petra de Boevere (VVD Zeeland)


5. Jasper Fastl (GroenLinks Utrecht)


6. Thijs Coppus (SP Limburg)


7. Carel Bruring (GroenLinks Zeeland)


8. Marc Witteman (PvdA Flevoland)

Categorie: Beste Provinciale partijsite

Bijna iedere politieke partij heeft per provincie een eigen website. Zo'n website komt in aanmerking voor deze prijs als het een goed portaal is naar alle nieuws, wetenswaardigheden standpunten en kandidaten bij de Provinciale Verkiezingen. De volgende partijen komen in aanmerking voor de prijs:


1. CDA Friesland


2. GroenLinks Brabant


3. PvdA Groningen


4. PvdA Noord-Brabant


5. SP Groningen


6. VVD Groningen


7. GroenLinks Noord-Holland

Juryberaad

Een deskundige jury buigt zich aan het einde van deze week over de vraag wie van deze shortlists in aanmerking komt voor de vier juryprijzen van de Beste Webpoliticus. We zijn trots te vermelden dat onze collega's van www.politiekentwitter.nl en www.volgdeverkiezingen.nl samen met de redactie van de Beste Webpoliticus in de jury zullen plaatsnemen.

Publieksprijs

Naast de vier juryprijzen reiken we ook nog de 'Publieksprijs Beste Webpoliticus 2011' uit. Iedereen kan via de website zijn stem uitbrengen op zijn of haar favoriete webpoliticus. De politicus met de meeste stemmen, wint de publieksprijs.




Ingezonden persbericht