VerkeersInformatieDienst


Werkzaamheden vervroegd: ernstige hinder op de A9

23 februari 2011, 09:10
De werkzaamheden aan de A9 in beide richtingen tussen Alkmaar en Uitgeest zijn vervroegd. Maandag 28 februari start Rijkswaterstaat met de werkzaamheden. Tot september wordt gewerkt aan de aanleg van spitsstroken in combinatie met onderhoudswerkzaamheden. De werkzaamheden richting Uitgeest starten daarmee een maand eerder.

Dat geeft voldoende tijd om de extra werkzaamheden aan een deel van de fundering van de vluchtstroken in beide richtingen uit te voeren. Weggebruikers moeten rekening houden met ernstige hinder. De openstelling van de spitsstroken staat gepland in september 2011.

Rijkswaterstaat is op 1 november 2010 gestart met de aanleg van spitsstroken in combinatie met onderhoudswerkzaamheden op de A9 in de richting Alkmaar. Tijdens de uitvoering van dit werk is geconstateerd dat een smal deel van ongeveer 60 cm breed van de fundering van de vluchtstroken over een lengte van acht kilometer tussen Alkmaar en Uitgeest niet geschikt is om als spitsstrook te fungeren. Daarom wordt dit gedeelte van de vluchtstroken in beide richtingen versterkt.

Het verkeer moet rekening houden met extra reistijd als gevolg van versmalde en verschoven rijstroken en een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur. Van 28 februari tot september 2011 ondervindt het verkeer in beide richtingen hinder. In de ochtendspits vooral richting Uitgeest/Haarlem/Amstelveen, in de avondspits richting Alkmaar. Het verkeer moet met name tijdens de spits op de A9 tussen Alkmaar en Uitgeest rekening houden met extra reistijd.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers te kiezen voor een alternatief door te reizen op een ander tijdstip, met openbaar vervoer, via een alternatieve route (N244-N246), thuis te werken via telewerken of te carpoolen, aldus Rijkswaterstaat.