Verkiezingskaravaan PvdA bezoekt Presikhaaf Bedrijven


Arnhem, 20110228 -- In haar verkiezingstour heeft de PvdA maandag een bezoek gebracht aan Presikhaaf Bedrijven. De werkvoorziening voor Midden Gelderland is met ruim 3.000 werknemers één van de grootste werkgevers in de regio. Presikhaaf Bedrijven krijgt te maken met zowel landelijke als gemeentelijke bezuinigingen die kunnen oplopen tot enkele miljoenen euro’s.

Manifest

Als mede-ondertekenaar van het manifest ‘Armoede Werkt Niet’, spreekt de PvdA zich uit tegen de plannen die het Kabinet Rutte heeft op het gebied van sociale regelingen voor gehandicapten. Ze schrijven dat zij zich keren tegen:

 "plannen waardoor tienduizenden hardwerkende mensen met een arbeidsbeperking hun baan verliezen of moeten leven van minder geld. We willen geen afbraak van de arbeidsvoorwaarden van mensen met een arbeidsbeperking. Geen ontslagen, maar inkomensbehoud voor bijstandsgerechtigden, jonggehandicapten en mensen met een arbeidsbeperking."

Werkgelegenheid

Het bezoek, dat bestond uit Tweede Kamerleden en Raadsleden vanuit de gemeente Arnhem, kreeg onder meer een rondleiding op de afdeling Verpakken. Ook gingen de Kamer- en Raadsleden in gesprek over de ontwikkelingen op het gebied van werkgelegenheid en de plannen die dit kabinet heeft met de Sociale werkvoorziening en de verschillende regelingen voor arbeidsgehandicapten.

Eén regeling

Presikhaaf Bedrijven kan een belangrijke rol spelen bij de re-integratie van arbeidsgehandicapten. Met één regeling voor de onderkant van de arbeidsmarkt kan Presikhaaf Bedrijven dé uitvoeringsorganisatie worden voor Midden Gelderland op het gebied van arbeidsontwikkeling. 





Presikhaaf Bedrijven