Warmteterugwinunit voor Itho


Advance definieert nieuwe zuinigheidsklasse

Delft, 20110228 -- Energie besparen bij het verwarmen van woongebouwen wordt als een zeer belangrijke bijdrage gezien om de uitstoot van het schadelijke CO2- broeikasgas terug te dringen. Het beter isoleren en kierdicht maken van huizen is hiervan het gevolg, met risico’s voor de kwaliteit van het binnenklimaat in de woning. Gecontroleerd ventileren wordt daarom in de nabije toekomst steeds belangrijker.

Itho speelt op de Nederlandse installatiemarkt al jarenlang een belangrijke rol met een uitgekiend assortiment ventilatieproducten. In 2008 is besloten om in het Verenigd Koninkrijk Itho UK Ltd. op te richten en te starten met de verkoop van gebalanceerde ventilatie-units met warmteterugwinning. Al vrij snel ontstond er behoefte aan de ontwikkeling van een gebalanceerde ventilatie warmteterugwinunit die aan specifieke Britse wensen voldoet. Vanwege de zeer korte toegestane doorlooptijd van het ontwikkeltraject en de vele speciale eisen van de Britse ventilatiemarkt is door Itho besloten een intensieve samenwerking met MMID aan te gaan.

Zuinig en installatievriendelijk
Het resultaat van de samenwerking is een opvallend, waardevol product met eigenzinnige kenmerken. Het is zeer compact, waardoor de unit op de plaats van een keukenbovenkastje kan worden gemonteerd. De unit is fluisterstil en verbruikt zodanig weinig stroom dat de Britse standaard SAP-appendix Q-classificatie van een nieuwe categorie moest worden voorzien om het product te kunnen registreren. De montage is zeer installateursvriendelijk, doordat de montagebeugel al eerder op de wand en kanalen kan worden aangesloten, waarna de unit later bij de inbedrijfstelling en oplevering door de monteur er eenvoudig ‘ingeklikt’ kan worden. Al deze zaken hebben natuurlijk de nodige hoofdbrekens gekost, maar door de bundeling van krachten van de ventilatiespecialisten van Itho en de ontwerpers van MMID is er binnen de gestelde projectdoorlooptijd en productkostprijseis ruimschoots aan de verwachting voldaan. 

Nieuwsgierig?
Kijk voor meer informatie op onze website www.mmid.nl.





MMID Full Service Design Team B.V.